Pes etmemek için ne yapılmalı geçmişi bir kenara bırakmanın zamanı geldi!

Pes etmemenin yolları nelerdir? Hayata karşı bir çok zorluklara göğüs geriyoruz ancak tıkandığımız zamanlarda 'Pes ediyorum' kelimesini kullanmamak için...

Pes etmemek için ne yapılmalı geçmişi bir kenara bırakmanın zamanı geldi!

Yaşam boyunca bir çok zorlukla karşılaşıyor ve mücadele veriyoruz. Peki neden pes ediyoruz? Pes etmek ne demek? Pes etmemek için ne yapılmalı? gibi sorular karşısında uydurulan bir çok bahaneler sıralamak yerine bu kelimeyi hayatımızdan çıkarmaya ne dersiniz? Hepimiz zaman zaman bir çok zorlayıcı durumlarla karşılaşabiliyoruz. Ancak bu durumların üstesinden gelmek her ne kadar çok kolay olmasa bile her zaman son bulmasına neden olacak çözüm yolları vardır veya bu tarz durumlarla karşılaşmamak için ortadan kaldırılması gereken alışkanlıklar vardır. Elmaelma.com okurları için ''Ben artık pes ediyorum'' cümlesini haaytınızdan çıkarmanıza yardımcı olan bir haber hazırladık.

GELECEKTEN KORMAK YERİNE...

İçinde bulunduğunuz şartlar, sosyal çevre veya baskılar gelecek için gözünüzü korkutabilir. Eşiniz, arkadaşınız veya aileniz için korkuya kapılıyor olabilirsiniz. Ancak şunu unutmamalısınız ki hangi durumda olursanız olun bu korku her zaman içinize olacak. Yapmanız gereken tek şey geleceğe kendinizi sürekli olarak şartlayıp düşünmek yerine şuanın keyfini çıkarın, çok sevin çok üretin, çok çalışın ama geleceği düşünerek zaman kaybetmeyin!

gelecek kaygısı

KENDİNİZE GÜVENİN EMİN ADIMLARLA İLERLEYİN!

Yaşamda sürekli olarak bir şeyleri kaçırıyoruz ve bu da bize ilerleyen zamanlarda keşke dememize neden oluyor. Peki keşke dememek için ne yapmalıyız? Mesela hızlı dikkatsiz giden bir arabayı düşünün etrafına bakmadan hızlı ilerleyen bir araba duracağı durağı veya gireceği sokağı kaçırabilir öyle değil mi? Eğerki gireceği yolu kaçırırsa o yola dönmek için çok yol sarf etmesi gerekir öyle değil mi? O yüzden her zaman bir şeylerin tadına varmak ve bir gün geriye dönüp baktığınızda keşke dememek için kendinizden emin ve yavaş adımlarla ilerlemeyi unutmayın. 

HER ŞEYİ BİR ANDA OLSUN İSTEMEK

Hayatımız boyunca yaptığımız en büyük hatalardan biri de her şeyin bir an önce olmasını istemektir. Ancak istediğimiz başarı olumlu bir sonuç elde etmek değil başarı yolunda tattığımız tercibelerden ibarettir. Hayatınızda sadece sonuca odaklanmaktan vazgeçin ve yolun keyfini çıkarın.

bencil olmak

BENCİLLİĞİ YAN KOLTUĞA BIRAKIP UZAKLAŞIN!

Her ne kadar günümüzde bu özellik yaygın olarak etrafımızda olsa da bencillik sizi kısıtlayan ve başarıya, mutluluğa, huzura ulaşamanızı engeller. Bencillik sizin empati kurmanızı engelleyerek etrafınızdaki insanları sizden uzaklaştırır. Zamanla yanlızlaşmanıza neden olarak pes etmenize giden yola kırmızı halı serer. Bu sonuçla karşı karşıya kalmak istemiyorsanız bencilliğinizi hemen bir koltuğa bırakıp oradan uzaklaşın! 

GELECEK NE KADAR UZAKSA GEÇMİŞİ DE O KADAR UZAKTA KALDI!

Geçmişte iyi veya kötü bir çok şey yaşamış olabilirsiniz. Ancak herhangi bir bir yeri anlatırken bile o zamanda yaşadıklarınızı tekrar yaşadığınızı ifade edip geçmişe yeniden yolculuk yapıyorsunuz. Bu noktaya kadar beceremediğimiz tek şey geçmişte takılı kalmaktır. Sürekli olarak geçmişi anmak yeni anıların oluşumunu engeller. Geçmişin üzerine sünger çekin ve yeni anılara yer verip yeni insanlarla tanışın! Geçmişin pençeleriyle boğuşup özgürlüğünüzü kısıtlamak yerine geçmişe karşı vurdumduymaz olmayı deneyebilirsiniz!

Yorumlar