Peynirli maydanozlu popover tarifi sofralarınıza lezzet katın!

Peynirli maydanozlu popover nasıl yapılır? Peynirli maydanozlu popover malzemeleri nelerdir? Sofralarınızda bu lezzeti deneyebilirsiniz!

Peynirli maydanozlu popover tarifi sofralarınıza lezzet katın!

Peynirli maydanozlu popover tarifi nedir? Peynirli maydanozlu popover nasıl yapılır? Peynirli maydanozlu popoverin püf noktaları nelerdir? Günün her öğününde sofralarınıza eşlik edebilecek peynirli maydanozlu popover lezzetini sizde sofralarınızda deneyebilirsiniz. Yapılışı oldukça pratik ve kolay olan bu tarifi kolaylıkla yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...

MALZEMELER

2 adet yumurta
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
5-6 dal maydanoz
1 su bardağı beyaz peynir

Yapılış aşaması; Yumurta ve sütü bir kaba alarak çırpma teliyle çırpın. Unu ve tuzu ekleyerek güzelce karıştırın. İnce kıydığınız maydanozları da ekleyip karıştırın.
Hamur dinlenirken fırını 200 dereceye ayarlayın ve fırın ısındığında muffin kalıbını fırına koyarak 2 dakika boyunca ısıtın. Fırından çıkarğınız kalıbı hızlı bir şekilde yağlayıp, karışımı kalıbın yarısını biraz geçecek şekilde kalıba paylaştırın. Beyaz peyniri ufalayarak karışımın üzerine ekleyin. 200 derece fırında 10 dakika pişirdikten sonra ısıyı 180 dereceye düşürerek 20 dakika daha pişirdikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz.

Yorumlar