Peynirli tava keki nasıl yapılır malzemeleri nelerdir enfes bir tat!

Peynirli tava keki nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Kahvaltınızda bu enfes lezzete yer açmalısınız! Bu tarife bayılacaksınız!

Peynirli tava keki nasıl yapılır malzemeleri nelerdir enfes bir tat!

Peynirli tava keki nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Bugün siz elmaelma.com okuyucularımız için kahvaltı sofralarında afiyetle yiyebileceğiniz, misafirlerinizi gönül rahatlığıyla ağırlayabileceğiniz enfes bir tarif hazırladık. Özellikle peynir sevenler bu lezzete bayılacak! İşte malzeme listesi ve hazırlanış tarifi ile peynirli tava keki tarifi! 

MALZEMELER: 

4 tane yumurta,1 çay bardağı süt,Yarım çay bardağı sıvı yağ,1 çay bardağı ufalanmış peynir,Bir tutam maydanoz,1 paket kabartma tozu,1, 5 su bardağı un (klasik orta boy bardak)

HAZIRLANIŞI: 

Çayınızın yanına eşlik edecek harika bir tuzlu kek, üstelik fırına da ihtiyaç yok:)
Yumurtayı çırpalım içine sıvı yağ, yoğurt, rendelenmiş beyaz peynir doğranmış maydanoz ve dereotunu katıp karıştıralım un, kabartma tozu ve tuz ilave edip iyice karıştıralım. Tavayı yağlayalım kek harcını tavaya boşaltıp yayalım ocağın üzerine verip kısık ateşte arkalı önlü kızartalım. Yüksek ateşte pişirilirse içi pişmeyip çiğ kalacaktır. Afiyet olsun.

Yorumlar