Pınar Güneş'ten yaza hazırlık diyeti

Yaza daha fit bir vücutla girmek isteyenler ünlü diyetisyen Pınar Güneş'in yaza hazırlık diyeti listesini mutlaka bir kenara not edin.

Pınar Güneş'ten yaza hazırlık diyeti

İnsanların sağlıklı kilo vermeleri konusunda kişiye özel diyetlerin önemini vurgulayan Pınar Güneş, hızla girmek üzere olduğumuz yaz aylarına fit bir vücut ile girmek için sağlıklı kilo vermeye yönelik önerilerde bulundu.

Yanlış beslenme alışkanlıkları ve diyet uygulamaları, kilo sorunlarında artış yaşanmasına neden oluyor.

Sağlıklı kilo verme konusunda kişiye özel diyetlerin önemini vurgulayan Pinar Güneş, “Kilo vermeye çalışırken öncesinde mutlaka doktor gözetiminde sağlık kontrolünden geçmeli ve yanlış uygulamalardan kaçınılmalı” diye konuştu.

Ciddi sağlık sorunlarından biri olan aşırı kilo sorunları, diğer pek çok sağlık problemine de davetiye çıkarıyor.

Diyetisyen Pinar Gunes, “Deniz mevsimi ve güneşin hüküm sürdüğü bu günlerde kişilerin en büyük kaygısı kışın alınan kilolardan kurtulamamak oluyor. Bunun için ‘mucize diyet’ adı altında karşımıza çıkan ve uzun vadede etkili olmayan, vücutta tahribata sebep olan beslenme programlarından kaçınılmalı. Bunun yerine, kişilerin yaşam biçimi ve beslenme alışkanlıklarına uygun düzenlenmiş, dengeli ve sağlıklı, düzenli kilo kaybını sağlayan diyet programlarını takip etmek sağlığı korumak açısından çok önemli” dedi.

Kilo vermeye karar verdikten sonra genel bir sağlık kontrolünün ardından, yaş, kilo, boy, aktivite düzeyi ve beslenme alışkanlıklarına göre kişiye özel bir diyet programının uygulanması gerektiğini belirten Pınar Güneş , sağlıklı kilo vermek için basit önerilerde bulundu:

MEYVE TÜKETİMİ ÖNEMLİ

Her gün meyve tüketimi hem şeker isteğini bastırır hem de lif içeriği sayesinde daha uzun süre tokluk sağlamaktadır. Ayrıca içerdiği vitaminler ve mineraller sayesinde bağışıklığı arttırırlar ve antioksidan özellikleri vardır. Ara öğünlerinizde mutlaka önerilen miktarda meyve tüketilmeli.

- Düzenli ve belirli aralıklarla yemek yiyin, öğün atlamayın. Porsiyon kontrolü için yemeklerinizi mümkün olduğunca küçük tabaklarda tüketmeye özen gösterin.

- Yemek yerken acele etmeyin, iyice çiğneyin. Unutmayın, tokluk hissi mideden beyne yaklaşık 20 dakikada ulaşır.

- Kahvaltı, gün içinde kendinizi aç ve yorgun hissetmemeniz için atlanmaması gereken en önemli öğündür.

- Yatmadan en az 2 saat öncesinde de yemek yemeyi bırakmalısınız.

- Basit karbonhidratlı ve şekerli besinler yerine, kan şekerini düzenleyen ve stres seviyesini azaltmaya yardımcı olan doğal ve işlenmemiş gıdaları, tam tahıllı ekmek, makarnalar, bulgur, kuru baklagiller, taze sebze ve meyve gibi lifli besinleri tüketmeye özen gösterilmelidir.

- Vücutta oluşan bazıları zararlı maddelerin atılması ve bağırsak sağlığı için günde en az 2 litre su tüketmeye özen gösterin.

Yorumlar