Pirinç lapası diyeti zayıflatır mı günde bir kilo verdiriyor!

Kadınlar tarafından sorulan pirinç lapası zayıflatır mı sorusu sıkça soruluyor. İstenilen kiloya pirinç lapasıyla gelebilir miyiz işte sizler için hazırladık...

Pirinç lapası diyeti zayıflatır mı günde bir kilo verdiriyor!

Pek çok insan zayıflamak için diyetler, egzersizler yapar. Fakat istenilen kiloya ulaşmak kolay olmaz. Bazı insanlar kilo vermek için oldukça zorlanır pirinç lapası diyeti hızlı kilo verdiren bir yöntem olup, uzun süreli uygulanmaması gereken; ancak özellikle kilo vermenin durduğu direnç dönemlerinde uygulanan sihirli bir değnektir. Öncelikle şunu belirtmek gerekirse pirinç lapası diyeti çok sağlıklı bir diyettir. Pirinç çok önemli bir besin öğesidir, bir tanecik pirinç tanesi çok küçük olmasına rağman içinde E ve B vitaminlerinin dışında bazı önemli elementler ile mineralleri bünyesinde bulundurmaktadır. 

PİRİNÇ LAPASI İLE NASIL KİLO VERİLİR?

Pirinç lapası ile kilo vermenin olanaklı olduğu pek çok kişi tarafından bilinmez. Çünkü herkesin bildiği temel bilgi içerisinde pirincin diyet listelerinden çıkarılması gerektiğidir. Prinç diyeti tek yemekli diyetle rejim yapan kişişerin sürekli olarak aynı yemeği yediği bir zayıflama çözümüdür. Pirin, kavrulduğunda içerisinde sadece karbonhidrat özelliği kalır. Bunun dışında pirincin lapa hale getirilmesi ile birlikte içerisindeki yağ yakıcı özellikler kaybolmamış olur. Bu sayede de kilo verme noktasında önemlidir. Pirinç lapası ile kilo vermek isteyenlerin öncelikli olarak diyet listesine harfiyen uyması gerekir. Diyetisyenlere göre ise ilk şart hazırlanan programın eksiksiz yerine getirilmesi.

PİRİNÇ LAPASI NASIL YAPILIR?

Hiçbir şekilde tuz ya da yağ kullanımı bu tarifte söz konusu değildir. 3 çay bardağı birinci 6 su bardağı su ile haşlamanız gerekir. Haşlama yapmadan önce pirinçlerin iyice yıkanması gerekir. Uzmanlara göre iyi bir şekilde yıkanmayan pirinçlerin karbonhidrat oranı daha yüksek olur. Bu durum da pirinç lapası tarifi ile kilo vermeyi zor bir hale getirir. Pirinçleri sıcak su ile haşlamak, lapanın daha etkili olmasını ortaya çıkarır. Su haşlandıkça pirinçler suyun içerisinde şişecek ve lapa haline gelecektir. İçerisinde farklı baharatlar ise kullanılabilir.

PİRİNÇ LAPASININ FAYDALARI!

Pirinç lifli bir besin öğesidir bu özelliği ie gayet sağlıklı ve bağırsak için yararlıdır. Bunun için pirinç, mide ile bağırsak rahatsızlıkları olan ve yüksek tansiyon hastaları için çok uygun bir besin halinede bulunuyor. İçeriğindeki kalsiyum sayesindede kemiklerin geliştirilmesi rolünde yer alır. Dış görünüm olarak cilt ile tırnakların parlaklaşmasını sağlıyor. Zengin bir karbonhidrat deposu bulunduğundan enerji verici bir besindir. 




 
Yorumlar