Pişmanlık duygusu nasıl yenilir? Pişmanlık duygusu nasıl geçer?

Yaşamın her döneminde yaptığımız kötü şeylerden veya yapamadıklarımız yüzünden pişmanlık duyuyoruz ve bazen bu duygu yüzünden hayatımıza devam edemiyoruz...

Pişmanlık duygusu nasıl yenilir? Pişmanlık duygusu nasıl geçer?

İyisiyle kötüsüyle yaşanan ve biten, bazende yapılamayan şeyler yüzünden pişmanlık duyarız. Pişmanlık normal bir duygu olsa bile sürekli olarak yaşanılan şeyler yüzünden pişmanlık duymak kişiyi depresyon gibi psikolojik rahatsızlıklara sürükleyebilir!

Yapılan araştırmaya göre kadınlar erkeklere oranla daha fazla pişmanlık duyuyor. Genellikle herkesin yaşadığı bu duygu bir çok kez aklımıza gelip bir daha yaşamamak için çaba sarfedilen bir duygu halidir. Bazen yapamadıklarımız yüzünden bazende yaptıktan sonra pişmanlık duyarız. Bu duygu genellikle kişinin yapmak istediği fakat yapmaktan korktuğu şeyi yapayacağı için korkup vazgeçer. 

pişmanlık duygusu

Bir çok insan zaman zaman yaşamı boyunca pişmanlık duyar...

 Bu noktada önemli olan kişinin bu duygu ile nasıl baş edeceğidir. Eğerki kişi yaşamı boyunca pişmanlığa boyun eğip sürekli olarak düşünürse bu durum bir süre sonra kişinin mutsuz olmasına neden olabilir. Bunun sonucunda çeşitli psikolojik rahatsızlıkların doğurmasına yol açabilir. 

5 adımda pişmanlıklarınızdan kurtulun!

-İlk olarak pişman olmaktan korkmayın bir şeyi yaparken ya da birisine bir şey söylerken olumlu ve artı yönlerini göz önünde bulundurun ve sonucunu göze alarak adım atın. İnandığınız şeyi yapmaktan kokrmayın!

-Aldığınız kararda sonucunda risk olabilir fakat elde edeceğiniz en iyi olasılığı da göz önünde bulundurun.

-Yaptığınız şeyde sürekli olarak kendinizi suçlamaktan vazgeçin! Kendinize sürekli olarak kızmak yerine size bu pişmanlığı yaşatanları affedin emin olun ki rahatlayacaksınız.

-Yapacağınız şeyin sonucunun olumlusuzlukla sonuçlanacağına odaklanmak yerine başarabileceğinize odaklanın. Eğerki yapamıyorsanız başka yollar deneyin yeter ki vazgeçmeyin!

-Hayatta yapamadığı şeyler yüzünden pişmanlık duyan o kadar çok kişi var ki unutmayın! hayatta yaptığınız şeyden çok yapamadıklarınız yüzünden pişmanlık duymak yerine biraz cesaretinizi toplayın yapmadığınız şeylere yönelin ve başarın!

Yorumlar