Pişmeyen cheesecake tarifi nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?

Bugün fırına ihtiyacınız olmadan oldukça kolay ve lezziz bir tatlı tarifi ile karşınızdayız! Pişmeyen cheesecake sizde deneyin!

Pişmeyen cheesecake tarifi nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?

Tatlı tariflerimiz arasından bugün elmaelma.com okuları için ''Pişmeyen cheesecake'' tarifi hazırladık. Fırınla uğraşmayı çok sevmeyenler için fırın kullanmadan yapabileceğiniz bu tatlı ile evinizde ağılayacağınız misafirlerinize veya tatlı krizlerinizde tercih edebilirsiniz. Hadi o zaman fırın kullanmadan cheesecake nasıl yapılırmış bir bakalım...

MALZEMELER

Tabanı için:

-200 gramyulaflı bisküvi
-50 gramtereyağı

Kreması için:

-500 gram labne peyniri
-200 gram sıvı krema
-150 gram pudra şekeri
-1 adet yumurta sarısı
-2 adet rendelenmiş limon kabuğu
-200 gram frambuaz
-1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu

Servisi için:

-200 gram frambuaz ve böğürtlen

(veya tercihinize göre meyveleri değiştirebilirsiniz)

Yapılış aşaması; Yulaflı bisküvileri küçük parçalar halinde elinizle kırın. Mutfak robotuna alıp oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ile hamur haline gelene kadar karıştırın. Cheesecake tabanı olarak kullanacağınız bisküvi karışımını, kelepçeli bir tart kalıbına yayın. Üzerini bir spatula ya da ağırlık yardımıyla eşit olarak düzeltin.

Yumurta sarısı ve pudra şekerini ayrı bir kapta mikser yardımıyla hızlıca karıştırın. Rendelenmiş limon kabukları ve limon suyunu ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün. Sırasıyla labne peyniri ve sıvı krema eklediğiniz karışımı, pürüzsüz bir hal alana kadar çırpın. Krema karışımına frambuazları ekleyin.
Kelepçeli kek kalıbı tabanında bulunan bisküvi katı üzerine hazırladığınız kremayı eşit oranda yayın.
Mümkünse bir kapak ya da streç film ile üzerini kapattığınız pişmeyen cheesecake’i buzdolabına kaldırın. 4-6 saat arasında dondurduğunuz tatlıyı servis için hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun...

Yorumlar