Pofuduk krep nasıl yapılır malzemeleri nelerdir leziz mi leziz!

Pofuduk krep nasıl yapılır malzemeleri nelerdir? Kahvaltısız yapamayanlar buraya! Bu lezzet kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmezi olacak!

Pofuduk krep nasıl yapılır malzemeleri nelerdir  leziz mi leziz!

Bugün siz elmaelma.com okuyucularımız için  kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmezleri arasında yer alacak harika bir lezzet hazırladık. Kahvaltısız yapamayanlar buraya! Bu lezzetle kahvaltı sofralarınız renklenecek, sevdikleriniz bu tarife bayılacak! Peki pofuduk krep nasıl yapılır? Pofuduk krebin malzemeleri nelerdir? İşte malzeme listesi, hazırlanışı ve püf noktası ile pofuduk krep tarifi! 

MALZEMELER: 

3 adet yumurta, 3/4 su bardağı süt, 3/4 su bardağı un, 3 yemek kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı tuz

Püf noktası: 

Malzemeleri çok çırpmamaya özen gösterin. Sadece birbirleriyle bütünleşmelerini sağlayın. Dilerseniz içine vanilya özütü, muskat rendesi ve limon kabuğu rendesi de ilave edebilir, tatlandırabilirsiniz. Dilerseniz tuz oranını arttırarak daha tuzlu bir tat elde edebilirsiniz.

HAZIRLANIŞI: 

Fırını 180 derecede ısıtmaya başlayın ve döküm tavanızı fırına ısınması için koyun.
Yumurtaları bir kabın içine kırın.Üzerine un, süt, şeker ve tuzu ilave edin. Tüm malzemeler ıslanana ve birbirine karışına kadar çırpın. Ancak çok çırpmamaya özen gösterin. Birbirlerine yedirin. Fırından ısınan tavanızı çıkarın ve tereyağını içine atın ve tavanın ısısında tahta kaşık yardımıyla gezdirerek erimesini sağlayın.
Ardından hazırladığınız karışımı tavanın içine aktarın ve tavayı fırına verin.
Yaklaşık 15-20 dakika kadar fansız programda 180 derecede pişirin. Kenarlarından çokça kabardığında ve kızardığında fırından alın. Fırından aldığınızda çökme yaşayacaktır. Ardından üzerini dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edin.

Yorumlar