Popo estetiği nedir? Çeşitleri nelerdir? Nasıl yapılır?

Poponuzun büyüklüğünden yada küçüklüğünden şikayetçi misiniz? Haberimiz tam size göre! Popo estetiği ile ilgili bilinmeyenler...

Popo estetiği nedir? Çeşitleri nelerdir? Nasıl yapılır?

Uzun zamandır bilinen ama geçtiğimiz yaz ağarlıklı olarak yapılmaya başlayan popo estetiği ameliyatları ile ilgili bilmediklerinizi sizler için derledik. Uzmanlardan edindiğimiz bilgiler ışığında popo estetiği, popo kaldırma, popo büyütme ve popo küçültme ile ilgili herşey! Operasyon yöntemleri ve tedavi süreçleride çok mühim! Mutlaka okumalısınız...

Kalça estetiği 3 çeşittir;

Kalça popo estetiği, dolgunlaştırma ve biçimlendirme
Kalça popo dikleştirme
Kalça popo küçültme
 
 
Operasyon Yöntemleri

Yağ enjeksiyonu:  Basenden, belden, poponun alt ve dış tarafından lazer liposuction ile ince kanüllerle yağ alınma işlemidir. Kişinin kendisinden alınan yağ özel işlemlerle yoğunlaştırılır ve poponun üst tarafına yerleştirilir.  Bu sayede popo dolgunlaşır.

Popo Protez:  Popo üzerinde ki yağın dolgunluk seviyesi üzerinde yeterli olmadığı durumlarda silikon protezler kullanılabilir.Bu işlem poponun arkaya doğru çıkık ve yüksek durmasını sağlar. Uygulanan protezler kalçalar için özel olarak tasarlanmış ürünlerdir. Protezler son zamanlarda adale içerisine yerleştirilmektedir. Protezler kalçalar arasındaki oluğa kısa bir kesikten yerleştirilir ve ameliyat izi gözükmez.
 
Popo Kaldırma: Çok kilo vererek cilt içerisinde boşalma ve çökme yaşayan kişilerde karnın altından ve poponun üstünden deri çıkartılarak tüm kalça bölgesinin askı işlemiyle yukarıya alınması işlemidir. Cilt kalitesi orta ve iyi olan hastalarda ise yağ dokusu enjeksiyonu veya protez uygulaması yeterli olabilmektedir.
 
Anestezi Yöntemi ve Süresi

Ameliyathane ortamında ve genel anestezi altında gerçekleştirilir. Yapılan işlem tekniklerine ve sırasına göre operasyon süresi 2-3 saat arasında sürer.
  
İyileşme Süreci

Operasyon sonrası kişinin hastanede kalmasını gerektirmez. Ameliyattan sonra özel bir korse 3-6 hafta süre ile kullanılır. İyileşme yapılan ameliyata göre 2-10 günde tamamlanır. Hastanın şişliklerinin inmesi ve kalçaların tam biçimini alması 3-6 ayda tamamlanır. 30 - 45 gün sonra aktif spor yapmaya başlanabilir. Popo protez operasyonlarından sonra dikkatli oturup kalkmak gerekir.

Yorumlar