Portakal nasıl kurtulur bir kasenin içine koyarsanız...

Portakal nasıl kurutulur? Kış meyveleri arasında sıklıkla tükettiğimiz portakalı dilimlere ayırıp evde portakal kurutma yöntemlerini hazırladık!

Portakal nasıl kurtulur bir kasenin içine koyarsanız...

Kış meyveleri arasından bol bol tükettiğimiz meyvelerden biri portakaldır. Portakalı bu zaman dilimlerinde hem içecek olarak hem de meyve olarak tüketebiliyoruz. Elmaelma.com olarak oldukça lezzetli olan bu meyveyi başka hangi alanlarda kullanabilir dedik ve portakalı kurutma yollarını aradık. Gün içerisinde çayınızın yanında size alternatif bir tatlandırıcı olacak, evinizi süslemek için bir kasenin içerisinde toplayabilirsiniz. İşte evde portakal dilimi kurutmanın yolları...

MALZEMELER

-2 adet portakal

-Bıçak

-Fırın Kağıdı

-Peçete

-Fırın

Yapılış aşaması; 100 derecede fırını ısıtmaya başlayın. Portakalları orta boyutta dilim dilim kesin. Peçete ile portakalın suyunu alın. Fırın kağıdını tepsiye koyup peçete ile kuruttuğunuz portakalları  dizin.

Tepsiyi fırına yerleştirin.Yaklaşık 3 saat boyunca 100 derecede pişirin. Yarım saat aralıklar ile portakallarıçevirin. Fırından çıktıktan sonra 1 saat dinlendirin. Yemek ve içecekler için kullanacaksanız kavanozda saklamanızı öneririz.

Yorumlar