Portakallı kek nasıl yapılır gereli malzemeler nelerdir?

Çay keyiflerinize keyif katacak bir lezzet, portakal kabuklu kek! İşte gerekli malzemeler ve püf noktaları...

Portakallı kek nasıl yapılır gereli malzemeler nelerdir?

Mis gibi portakal kokan yumuşacık bir kek düşünün, yanında sıcacık taze çay! Bu lezzete kim hayır diyebilir ki? Puf puf kabarmış, yumuşacık ve lezzetli bu kekin tarifini sizler için hazırladık! İşte portakal kabuklu kek için gerekli malzemeler ve püf noktaları! Davetsiz misafirler için hızlıca yapabileceğiniz lezzetli tarifi mutlaka denemenizi öneririz...

MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı portakal suyu
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
1 adet rendelenmiş limon kabuğu

KEK KALIBINI YAĞLAMAK İÇİN

1 yemek kaşığı tereyağı

ÜZERİ İÇİN;

3 yemek kaşığıpudra şekeri

PİŞİRME ÖNERİSİ

Arzuya göre kek harcına tarçın ve unlanmış kuru üzüm ilave edebilirsiniz.

NASIL YAPILIR?

Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtalar ve toz şekeri oval bir karıştırma kabına alın. Toz şeker ekleyip yumurta sarıları beyaz bir hal alana kadar bir mikser yardımıyla, yüksek devirde karıştırın. Ayçiçek yağı, süt, portakal suyu, rendelenmiş portakal ve limon kabuğunu katın. Özleşene kadar karıştırın.
Elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edin ve kıvam alana kadar kek harcını karıştırın. Kelepçeli bir kek kalıbını oda sıcaklığında tereyağı ile yağlayın. Hazırladığınız kek harcını, yağlanmış kalıba boşaltın.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, yaklaşık 40 dakika pişirin. İçini çekip, dinlenen keki kalıbından çıkartın. Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri eleyip, dilimledikten sonra servis yapın. Mis kokulu, üzeri çatlayana kadar puf gibi kabarmış keki sevdiklerinizle paylaşın.

Yorumlar