Poşe yumurta nedir? Nasıl yapılır?

Klasik kahvaltılardan sıkılanlar için harika bir lezzet önerimiz var, poşe yumurta! Son zamanların kahvaltı trendinin tarifini ve kullanım alanlarını derledik!

Poşe yumurta nedir? Nasıl yapılır?

Klasik sabah kahvaltılarından sıkıldınız mı? Yeni bir lezzet arayanlar için harika bir tarifimiz var! Poşe yumurta... Yapımı bir hayli kolay olan bu kahvaltı önerisi hem gözlere hem mideye hitap ediyor. Peki nedir bu poşe yumurta trendi?


Poşe yumurta, basit bir biçimde kabuksuz haşlanmış yumurta olarak tanımlanabilir. Poşe aynı zamanda bazı balıklar ve meyveler için de tercih edilebilir. Poşe yumurtanın beyazının tam pişmiş olması sarısının ise akışkan olması gerekir. Aklarının dağılmaması en önemli detaylardan biridir.

Yağsız pişmesi nedeniyle, diyet listelerinin de aranan tariflerinden biri olan poşe yumurta, düşük kalorili protein arayanlar için ideal bir alternatif.

Poşe yumurta yapımında nelere dikkat etmek gerekiyor?

-- Poşe yumurta için kullanılacak olan yumurtaların tazeliğine dikkat etmelisiniz. Yumurtayı elinize alıp içini salladığınızda içi sallanmıyorsa bu yumurtanızın taze olduğunun işaretidir.

-- Poşe yumurta pişireceğiniz suya biraz tuz ve sirke eklemelisiniz.

-- Yumurtayı pişirirken direkt suya kırmak yerine önce bir kaseye kırmalı sonra yavaşça suya bırakmalısınız.

Poşe yumurta pişirmek için tencere içine yaklaşık 4 parmak su ilave ederek kaynamaya bırakın. Su kaynadığında altını kısarak fokurdamasını önleyin. İçine yaklaşık 2 kaşık sirke ve biraz da tuz ilave ettikten sonra yumurtaları bir kase içerisinde kırarak yavaşça suya bırakın. 3 dakika kadar pişireceğiniz yumurtayı kevgir yardımı ile çevirerek pişirin. Böylece yumurtanın beyazı dağılmayacaktır. Yuvarlak ve opak bir kıvama gelen yumurtayı kevgirle dikkatlice aldıktan sonra kağıt havlu üzerinde suyunu alıp servise hazır hale getirebilirsiniz.

Yorumlar