Pratik iftar menüsü örneği 9 Haziran Cumartesi 2018

Bugün iftar sofralarınızda yer verebileceğiniz pratik tarifleri bir araya getirdik! Sizin için hazırladığımız bu tarifleri kolaylıkla deneyebilirsiniz!

Pratik iftar menüsü örneği 9 Haziran Cumartesi 2018

Elmaelma.com olarak bugün iftar sofralarınızda lezzetüstü tarifleri bir araya getirdik! Sizler için hazırladığımız bu tarifleri pratik bir şekilde evde hazırlayabilirsiniz! Her damak zevkine uyabilecek olan bu tarifleri gönül rahatlığı ile sevdiklerinizle paylaşabilir aynı zamanda zamandan kazanabilirsiniz! İşte birbirinden lezzetli iftar menüsü lezzetleri...

BAŞLANGIÇ İÇİN ALACA ÇORBASI!

MALZEMELER

1/2 su bardağı nohut
1/2 su bardağı yeşil mercimek
1/2 su bardağı aşurelik buğday
2 yemek kaşığı salça
6 su bardağı su
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tarhun otu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tarhun otu
3 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılış aşaması; Bir gece önceden ıslattığınız nohut ve buğdayı süzün. Nohutu, buğdayı ve yeşil mercimekleri ayrı ayrı kaplarda yumuşayana dek haşlayın.
Haşlanmış bakliyatların hepsinin suyunu süzün ve bir tencereye alın.
Üstlerine 6 su bardağı suyu ekleyin ve ocağın altını açın.

Soğanları küp küp doğrayın ve tencereye ilave edin. Bu şekilde ara ara karıştırarak, tüm malzemeler kaynayana dek pişirin. Çorbanız kaynarken, küçük bir tavada tereyağını kızdırın, içerisine salçayı ve tarhun otunu ilave edip güzelce kavurun. Kavurduğunuz salça ve tarhun otu karışımını kaynamakta olan çorbaya ekleyin ve yaklaşık 5 dakika daha bu şekilde kaynatın. Tuzunu ve karabiberini de ilave edin.
Çorbanız piştikten sonra altını kapatın ve servis kaselerine alın.
Bir tavada kızdırdığınız zeytinyağının içine tarhun otunu ekleyin ve birkaç kez karıştırdıktan sonra kaselere aldığınız çorbaların üzerine  zeytinyağında kavrulmuş tarhun otunu da gezdirdikten sonra servise sunabilirsiniz.

alaca çorbası nasıl yapılır

ETİMEK SALATASI

MALZEMELER

2 paket etimek
1 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı pancar
7 yemek kaşığı yoğurt
1 diş sarımsak
1 adet konserve haşlanmış garnitür
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tereyağı
1 tutam tuz
1 adet patates
2 adet havuç

Yapılış aşaması; Yoğurt ve mayonezi karıştırın ve içine dövülmüş sarımsağı ilave edin. Haşlanmış garnitürlerin sularını süzün ve yoğurtlu sosa ilave edin.
Borcamın en altına 3 kaşık yoğurtlu sos koyun ve yayın.

Etimekleri sosun üzerine yerleştirin ve bir kat daha yoğurt koyun ve bir kat daha etimek bu şekilde yoğurtlu sos ve etimekler bitene kadar devam edin. Üzerini süslemek için havuçları ve pancarı rendeleyin. Tereyağını eritin ve haşlanmış patatesleri tavada kavurun. Yumurtaları da kavrulan patateslere ilave edin ve karıştırın. Rendelenmiş havuç, patatesli yumurta ve pancarı yan yana sıraladıktan sonra sofralarınıza ekleyebilirsiniz.

etimek salatası nasıl yapılır

FIRINDA SOMONA NE DERSİNİZ?

MALZEMELER

2 adet fileto somon
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
3-4 dal taze kekik
1 adet limon suyu
1/4 demet dereotu

Yapılış aşaması; Sarımsakları dövün. Zeytinyağı, limon ve sarımsakları karıştırıp, somonların üzerine sürün.
Balıkları buzdolabında 1-1,5 saat dinlendirin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Somonları yağlı kağıdın üzerine yerleştirin.
Fırında kontrollü olarak 15-18 dakika pişirin.
Dereotlarını ince ince kıyın. Fırından çıkan somonları taze kekik ve dereotu veya tercihiniz olan herhangi bir malzeme ile süsleyerek servise suanbilirsiniz.

fırında somon nasıl yapılır

HİRA TATLISI YEMEK SONRASINA NEFİS GİDER!

MALZEMELER

1 adet yumurta
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1/2 paket vanilin
1/2 su bardağı irmik
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su

Yapılış aşaması; Öncelikle şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakalım. Su ve şekeri bir tencereye alın, ocağın altını açıp şeker eriyene dek sürekli karıştırın. Şerbeti kaynatmayın, sadece şeker eriyene dek karıştırıp, kaynamaya başlamadan önce altını kapatın ve soğumaya bırakın.

Bir yoğurma kabına hamu riçin gerekli olan tüm malzemeleri alın ve bir spatula yardımıyla güzelce karıştırın. Oldukça ele yapışan ve yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın, elinizle yuvarlayıp, üstünü bulamak için genişçe bir tabağa aldığınız irmiğin içine atın ve tüm etrafı irmikle kaplanacak şekilde irmiğin içinde yuvarlayın.

Tüm hamuru bu şekilde şekillendirip, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana dek, yaklaşık 25 dakika pişirin. Tatlılar fırında çıkar çıkmaz üstlerine soğumuş olan şerbeti gezdirin ve şerbeti tamamen çekene kadar tatlınızı dinlenmeye bırakın.
Tatlılar şerbeti tamamne çekip, soğuduktan sonra, üstlerini antep fıstığı serperek servise hazır hale getirebilirsiniz.

hira tatlsıı

Yorumlar