Pratik iftar menüsü örneği yemek tarifleri 8 Haziran Cuma 2018

Bugün sizler için iftar sofralarınız için henüz ne yapacağınıza karar veremeyenler için hem pratik hemde lezzet ötesi bir tarifle karşınızdayız!

Pratik iftar menüsü örneği yemek tarifleri 8 Haziran Cuma 2018

Elmaelma.com olarak bugün sizler için 8 Haziran Cuma 2018 pratik iftar menüsü ile karşınızdayız! sofralarınızda sizde bu lezziz tariflere yere verebilimek için sizin için hazırladığımız menüye göz atabilirsiniz. Evde pratik bir şekilde hazırlayarak hem zamandan kazanın hemde sofralarınıza çorbasan salataya kadar yapımı oldukça kolay olan bu lezzetlere yer verebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...

PİRİNÇLİ YOĞURT ÇORBASI

MALZEMELER

4 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süzme yoğurt
1/2 su bardağı yoğurt
3,5 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane

Yapılış aşaması; Orta boy bir tencerenin içerisine pirinçleri aktarın. Üzerine suyu ilave edin.
Kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin.Bir kabın içerisine süzme yoğurt, yoğurt ve unu aktarın. Güzelce çırpın ve içerisinde unun topaklanmamasına özen gösterin.

Ocağın üzerinde pişen pirinçlerin suyundan bir kepçe alıp güzelce yoğurtlu karışıma yedirin. Ardından bu işlemi birkaç kepçe daha ilave ederek gerçekleştirin. Ocakta pişmekte olan pirinçlerin üzerine yoğurtlu karışımı çok dikkatli bir şekilde, incecik bir ip halinde dökerek bir yandandan da karıştırın.
Bu şekilde tüm yoğurdu ilave ettikten sonra kaynayana kadar güzelce karıştırın. Bu aşamada kıvamı size çok yoğun gelirse bir miktar su ilave edebilirsiniz.
Kaynadıktan sonra içerisine tuzunu ilave edin.
Ayrı bir tavanın içerisinde tereyağını eritin ve üzerine kuru naneyi ekleyerek hafifçe yakın. Hazırladığınız sosu servise başlarken çorbanın üzerinde gezdirin.

çorba

YOĞURTLU KABAK SALATASI

MALZEMELER

4 adet kabak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 adetl imonun suyu
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı yoğurt
1 diş sarımsak
1/2 demet dereotu
1 tatlı kaşığı kuru nane

Yapılış aşaması; Derin bir tencereye 2 su bardağı su koyun ve kaynamaya bırakın. Derin tencerenizin üzerine bir süzgeç oturtun ve ince dilimlediğiniz kabakları süzgeçin içerisine aktarın. Tencerenin kapağını kapatın ve 5 dakika kadar kabakların yumuşayarak buharda pişmesini bekleyin ve ocaktan alın.
Bir kasede zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırarak kabakların üzerine dökün. Bir tutam dereotu ile birlikte karıştırın. Kabakları servis kasesine koyduktan sonra ayrı bir kapta karıştırdığınız yoğurt, sarımsak ve kıyılmış dereotunu kabakların orta kısmına dökün. İşte servise hazır!

kabaklı yoğurtlu salata

TAVUK FAJİTA

MALZEMELER

2 adet fileto tavuk göğsü (200'er gramlık)
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet orta boy kapya biber
2 adet orta boy yeşil dolmalık biber
2 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
4 adet tortilla ekmeği
3 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı karabiber
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı pudra şekeri

Yapılış aşaması; Tavukları 3-4 cm. uzunluğunda jülyen şeklinde kesin. Marine karışımı için; sarımsakları incecik doğrayın. Limon suyu, pudra şekeri, karabiber ve incecik doğranmış sarımsaklarla jülyen şeklinde kesilmiş tavuk etlerini bir kapta harmanlayın. 30 dakika bekletin.

Orta boy kuru soğanı ince ince piyazlık doğrayın. Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız kapya ve yeşil dolmalık biberleri jülyen şeklinde doğrayın. Zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Jülyen doğradığınız sebzeleri tavaya alın ve yüksek ateşte 5 dakika kadar pişirin. Marine karışımında bekleyen tavuk etlerini katın ve tavuklar renk alana kadar yaklaşık 7 dakika pişirin.
Soya sosu, tuz ve kekik eklediğiniz sebzeli-tavuklu harcı 3 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Hazırladığınız tavuklu iç harcı, tortilla ekmekleri arasına paylaştırdıktan sonra rulo şeklinde sarın. Afiyet olsun...

tavuk fajita

TAVUK GÖĞSÜ

MALZEMELER

1/2 adet tavuk göğsü
5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı pirinç unu
6 yemek kaşığı toz şeker
1 adet damla sakızı (1 küçük parça)
1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılış aşaması; Gerçek tavuk göğsü tatlısına gözle görülemeyecek incelikte eklenen tavuk göğsünü, üzerini geçecek kadar su ilavesiyle iyice yumuşayana kadar haşlayın.
Kemik ve deri kısımlarını ayıkladığınız tavuk göğsünü ince ince ditin. Tel tel ayırdığınız haşlanmış tavuk göğsünü, kevgire alın ve bol suda yıkayın.
Ayrı bir tencereye aldığınız kadayıf inceliğindeki tavuk göğüs etlerini üzerini geçecek kadar su ilavesiyle tavuğun kokusu tamamen çıkana kadar uzun bir süre bekletin. Aralarda suyu değiştirmeyi unutmayın. Tavuk kokusu tamamen çıkan ve suda uzun süre beklediği için tel tel ayrılan tavuk göğüs etlerinin suyunu sıkarak süzün.

Soğuk sütü derin bir tencereye aktarın ve suyunu süzdürdüğünüz tavuk etleriyle birlikte 10 dakika kadar kaynatın. Mısır nişastası ve pirinç ununu ayrı bir kaseye alın. Kaynama noktasına gelen sütle kıvamını açtığınız nişasta karışımını tatlı tenceresine aktarın ve topaklanmaması için metal bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırın.

Toz şeker ve damla sakızı eklediğiniz tatlı karışımını şeker eridikten sonra tahta bir kaşık ya da tokmak yardımıyla döve döve pişirmeye devam edin.
Pişirme esnasında macun kıvamını alan tavuk göğsü tatlısına parlaklık vermesi adına son olarak küçük bir parça tereyağı katın ve karıştırarak tatlının sıcaklığıyla erimesini sağlayın. Servis kaselerine paylaştırdığınız tatlıyı, kıvam alması için buzdolabında soğuttuktan sonra servise hazır hale getirebilirsiniz.

tavuk göğsü nasıl yapılır

Yorumlar