Pratik iftar menüsü örnekleri 13 Haziran Çarşamba 2018

Bugün iftar sofralarınız için birbirinden lezzetli çorbadan tatlıya kadar bir çok lezzeti bir araya getirdik! Sizde mutfakalarınızda deneyebilirsiniz.

Pratik iftar menüsü örnekleri 13 Haziran Çarşamba 2018

Elmaelma.com olarak akşam iftar sofralarınızda ne yapacağım diye kara kara düşünenler için birbirinden pratik çorbadan tatlıya kadar lezzetine doyum olmayan tariflerimizi sizin için hazırladık sizde bu tarifleri mutfakalarınızda pratik bir şekilde deneyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...

YÜKSÜK ÇORBASI

MALZEMELER

2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
3,5 su bardağı dondurulmuş mantı
2 su bardağı haşlanmış nohut
6,5 su bardağı et suyu
3 çay kaşığı kuru nane
2 çay kaşığı tuz

Nasıl yapılır? Tereyağını bir tencerede eritin ve üzerine salçayı ilave edip bir kaç dakika kavurun.
Üzerine et suyunu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Et suyu kaynadığında içerisine mantıları ve haşlanmış nohutları ilave edin.
Ardından tuz ve naneyi ekleyip, mantılar yumuşayana dek yaklaşık 20 dakika pişirdikten sonra servis edebilirsiniz.

yüksük çorbası

YEŞİL MERCİMEK SALATA

MALZEMELER

250 gram haşlanmış yeşil mercimek
1 demet semizotu
1 adet orta boy kırmızı dolmalık biber
6 adet salatalık turşusu
1/4 demet taze kişniş
1/2 tatlı kaşığı kimyon
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1/2 çay kaşığı tuz
2 adethaşlanmış yumurta

Nasıl yapılır? Bol suda yıkadığınız semizotunun suyunu süzdükten sonra yapraklarını ayıklayın.
Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız kırmızı dolmalık biberi küçük parçalar halinde kesin.
Salatalık turşularını küçük küpler halinde doğrayın. Taze kişnişi incecik kıyın. Haşlanmış yeşil mercimeği derin bir salata kasesine alın.

Doğranmış kırmızı biber, kişniş ve salatalık turşusu ile harmanlayın. Semizotu yapraklarını ekleyin. Salatanın sosunu hazırlamak için; kimyon, sızma zeytinyağı, tuz ve sirkeyi küçük bir kapta çırptıktan sonra salata malzemeleri ile karıştırın. Kabuklarını soyduğunuz haşlanmış yumurtaları dört eşit parçaya böldükten sonra salata kasesine yerleştirdikten sonra ister sıcak ister soğuk olarak servis edebilirsiniz.

yeşil mercimek salatası

SOSLU TAVUK KÖFTESİ

MALZEMELER

4 adet büyük boy rendelenmiş domates
2 diş rendelenmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı sana margarin
1/2 çay bardağı su
500 gram tavuk kıyması
1/2 adet haşlanmış patates
1 yemek kaşığı sana margarin
1 diş sarımsak
3 yemek kaşığı galeta unu
1 adetyumurta
1 çay kaşığıtoz kırmızı biber
1 çay kaşığıkarabiber
1 çay kaşığıtuz
1/2 demetince kıyılmış maydanoz
2 yemek kaşığımargarin

Nasıl yapılır? Derin bir kabın içerisine köftenin tüm malzemelerini alın. Güzelce yoğurmaya başlayın. Tüm malzemeler birbiriyle bütünleştiğinde kabın üzerini streç filmle sararak buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin. O sırada domates sosunu hazırlamaya koyulun. Sos tenceresinin içerisine margarini alın ve eritmeye başlayın.
Rendelenmiş sarımsakları ilave ederek hafifçe sotelemeye başlayın. Domates salçasını da ilave edin.

Ardından içine rendelenmiş domatesleri ve suyu ilave edin. Tüm baharatları da ekleyerek kıvam alana kadar 10 - 15  dakika kadar karıştırarak pişirin. Hazırladığınız ve dinlenen harçtan oldukça büyük boyutlarda köfteler elde edin ve yuvarlayarak şekil verin. Demir döküm tavanızı ocakta ısıtın. İçerisine margarin ilave edin. Hazırladığınız köfteleri arkalı önlü hafifçe pişirin. Ardından hazırladığınız domates sosunu üzerine gezdirin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verin. Yaklaşık 15-20 dakika daha bu şekilde pişirdikten sonra sofralarınızda yer verebilirsiniz.

tavuk köftesi

KAHVELİ PARFE

MALZEMELER

200 gram yulaflı bisküvi 
2 paket toz krem şanti
2 su bardağı soğuk süt
4 tatlı kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
2 tatlı kaşığı granül kahve
100 gram fındık içi
1 tatlı kaşığı türk kahvesi 

Nasıl yapılır? Bisküvileri küçük parçalara ayırın. Fındık içini bir mutfak robotu yardımıyla toz haline getirin. 1/2 su bardağı kadar soğuk sütle granül kahveyi karıştırıp ayrı bir kenarda bekletin. Toz krem şanti ve kalan soğuk sütü, derin bir karıştırma kabına alın. Mikser yardımıyla, yüksek devirde sürekli karıştırıp kıvam alana kadar çırpın. Buzdolabında bekletin.

Cam bir kaseye aldığınız yumurta ve toz şekeri; yumurtanın pişmesi, toz şekerin etkili bir şekilde erimesi için kaynamakta olan bir suyun olduğu tencere üzerinde benmari usulü karıştırarak çırpın. Kaynamakta olan su buharının çırpılmış yumurtaya gelmemesine ve cam kasenin direkt olarak kaynar suya değmemesine dikkat edin.

Şekerli çırpılmış yumurtayı soğuması için ayrı bir cam kaseye aktarın. Ufalanmış bisküvi ve ince çekilmiş fındık içini ekleyin. Sütle karıştırılmış granül kahve ve buzdolabında bekleyen çırpılmış krem şantiyi katın. Bir spatula yardımıyla tüm malzemeyi yavaşça karıştırın. Porsiyonluk muffin kalıplarının iç kısımlarını streç filmle kaplayın. Hazırladığınız karışımı kalıplara boşaltıp üzerlerini streçledikten sonra derin dondurucuda en az 3 saat kadar bekletin. Uzun bir süre derin dondurucuda bekleyen parfeleri alıp kısa bir süre oda ısısında bekletin. Ters çevirerek tatlıyı kalıplardan çıkardıktan sonra üzerine türk kahvesi serpiştirin. Afiyet olsun...

kahveli parfe tarifi

 

Yorumlar