Pratik iftar menüsü tarifi 3 Mayıs Pazar 2018

Bugün sizler için sofralarınızda pratik tarifleri bir araya getirdik. Böylelikle zamandan kazanarak sofralarınızda lezzeti sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz!

Pratik iftar menüsü tarifi 3 Mayıs Pazar 2018

Bugün sizler için iftar menünüsü olarak ne yapacağınız düşünenler için çorbadan ana yemeğe, salataya ve tatlıya kadar en pratik tarifleri bir araya getirdirk. Sizler içni hazırladığımız tarifleri akşam sofralarınız için uygulayarak sevdiklerinizle paylaşarak zamandan kazanabilirsiniz! Şimdiden afiyet olsun...

BROKOLİ ÇORBASI

MALZEMELER

400 gram brokoli
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
5 su bardağı sıcak et suyu
(arzuya göre tavuk suyu)
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber

Nasıl yapılır? Küçük parçalar halinde çiçeklerine ayırdığınız brokolileri kaynar suda 4- 5 dakika kadar haşlayın. Bir kevgir yardımıyla çıkartın.
Derin bir tencerede tereyağını eritin. Unu ekleyin ve kokusu çıkıp, renk alana kadar kavurun.
Kavrulan una sıcak et suyunu azar azar ekleyin ve topaklanmaması için bir çırpma teliyle sürekli karıştırın. Haşlanan brokolileri, tuz ve karabiberi ekleyin. Pişirme işlemini kısık ateşte 15 dakika kadar sürdürün. Çorbayı, pürüzsüz bir kıvam alması için el blenderından geçirdikten sonra servise hazırlayabilirsiniz. 

brokoli çorbası nasıl yapılır

KARNIBAHAR SALATASI

MALZEMELER

1 adet karnabahar
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 adet limon
8-10 dal maydanoz
8-10 dal dereotu
2-3 dal taze soğan
2 yemek kaşığı kırmızı lahana turşusu
(ince kıyılmış)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber

Nasıl yapılır? Karnabaharı çiçeklerine ayırdıktan sonra güzelce yıkayıp blenderden geçirin.
Soğanın kabuklarını soyup ince ince doğrayın. Zeytinyağını bir tavaya alın. Soğanları ekleyerek kavurun. Salçaları ekleyerek 1-2 dakika daha kavurun. Blenderden geçirdiğiniz karnabaharları da ekleyerek 10 dakika pişirin.
Ilıdıktan sonra limon suyu, tuz ve pul biberi ekleyin, güzelce karıştırın. Maydanoz, dereotu ve taze soğanı ince ince kıyın, lahana turşusu ile birlikte kısıra ekledikten sonra sofralarınıza servis edebilirsiniz

karnıbahar salatası nasıl yapılır

TAVUK GÜVEÇ

MALZEMELER

800 gram fileto tavuk göğsü
200 gram arpacık soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
2 adet orta boy domates
2 adet orta boy yeşil biber
2 adet orta boy patates
3/4 su bardağı taze bezelye
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1/2 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı tereyağ

Nasıl yapılır? Fileto tavuk göğüslerini küçük küpler halinde kesin. Arpacık soğanların kabuklarını soyup bütün halde bırakın. Kabuklarını soyduğunuz sarımsakları ince ince dilimleyin.
Kabuklarını soyduğunuz domatesleri minik küpler halinde kesin. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız yeşil biberleri yarım ay şeklinde doğrayın. Patatesleri, kuşbaşı tavuklarla uyumlu olacak şekilde doğrayın. Ön hazırlıklar tamam.
Zeytinyağını kalın tabanlı bir tencerede ısıtın.

Arpacık soğanları atıp kızgın yağda bir iki tur çevirin. Dilimlenmiş sarımsakları katın.
Kuşbaşı tavuk göğüsleri ve yeşil biberleri ekleyip hafif bir renk alana kadar yüksek ateşte soteleyin. Doğranmış domatesler ve salçayı katıp kendi suyunu çekene kadar pişirin. Patates ve bezelyeleri ilave ettikten sonra sırasıyla kekik dışında kalan baharatları ekleyin. Sıcak suyu katıp kapağı kapalı tencerede kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin. Porsiyonluk ya da büyük boy bir güveç kabına aktardığınız karışımın üzerine kekik serpin. Küçük küpler halinde kesilmiş tereyağı parçaları yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirdiğiniz tavuk güveci, maydonozlarla süsleyerek servise sunabilirsiniz.

tavuk güveç nasıl yapılır

SÜTLÜ İRMİK TATLISI

MALZEMELER

5 su bardağı süt
12 yemek kaşığı irmik
8 yemek kaşığı toz şeker
1 adet orta boy rendelenmiş portakal kabuğu
1 adet orta boy rendelenmiş limon kabuğu
1/2 adet çubuk vanilya

Nasıl yapılır? Süt, irmik ve toz şekeri derin bir tencereye alın. Tüm malzemeyi bir çırpıcı yardımıyla karıştırdıktan sonra tencereyi ocak üzerine alın. Rendelenmiş portakal ve limon kabuğu katın. Ortadan ikiye kestikten sonra keskin bir bıçağın ucu yardımıyla kazıdığınız vanilya çekirdeklerini ilave edin.
Sürekli karıştırdığınız tatlıyı kısık ateşte kıvam alana kadar pişirin.
Servis kaselerini bol suda durulayıp fazla sularını süzdürün. Kıvam alan tatlıyı, servis kaselerine paylaştırın. Kıvam alması için buzdolabında soğuttuğunuz tatlıyı çilek dilimleriyle veya mevsimine göre tercih ettiğiniz herhangi bir meyveyle süsleyerek servis edevilirsiniz.

sütlü irmik tatlısı

 

 

Yorumlar