Pratik iftar menüsü tarifi 6 Haziran Çarşamba 2018

İftar sofralarınıza özel çorbadan tatlı tarifine kadar kısa zamanda yapabileceğiniz pratik tarifleri bir araya getirdik!

Pratik iftar menüsü tarifi 6 Haziran Çarşamba 2018

Bugün sizler için iftar sofralarınızda oldukça pratik tariflerle yeniden karşınızdayız. Akşam sofralarınıza lezzet katmak ancak aynı zamanda da vakit kazanmak istiyorsanız sizler için bugüne özel hazırladığımız tarifi mutfaklarınızda deneyebilir iftar sofralarınıza yer verebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...

TEL ŞEHRİYE ÇORBASI

MALZEMELER

3/4 su bardağı tel şehriye
2 litre sıcak su
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 adet domates
1/2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı zeytinyağı

Nasıl yapılır? Domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Suyunuzu da bu sırada kaynatın. Tencerenizde tereyağını eritin ve zeytinyağını ilave edin.
Salçayı ve küp küp doğradığınız domatesleri yağda kavurun.
Sıcak suyu karıştıra karıştıra ekleyin.

Tuzu ve karabiberi ilave edin.
Sıcak su kaynayınca tel şehriyeyi ilave edin ve şehriye yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Şehriyeler yumuşayınca ince ince kıyılmış maydanozları ilave ettikten sonra servis edebilirsiniz.

tel şehriye çorbası nasıl yapılır

MISIRLI SALATA

MALZEMELER

300 gram mısır
1 adet turp
1 adet salatalık
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu

Nasıl yapılır? Nar ekşisi, limon suyu, tuz ve zeytinyağını bir kabın içinde iyice karıştırın. Salatalıkları iyice yıkayın ve kabuklarını alacalı soyun. Temizlediğiniz turp ve salatalıkları yarım ay şeklinde ince ince doğrayın.

Dereotunu iyice yıkayın, kurulayın ve incecik kıyın. Haşlanmış mısırları, turp ve salatalıkları karıştırın. Hazırladığınız salata sosunu döküp iyice karıştırın. En son ince kıyılmış dereotunu ekleyerek servis edin

mısır salatası tarifi

KARNIYARIK TARİFİ

MALZEMELER

4 adet orta boy patlıcan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet büyük boy kuru soğan
3 diş sarımsak
300 gram kıyma
1 adet büyük boy domates
2 adet orta boy yeşil sivri biber
1/4 demet maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1/4 çay kaşığı yenibahar
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bardağı sıcak su

Nasıl yapılır? Bol suda yıkadığınız patlıcanları, sap ve uç kısımlarını kestikten sonra alacalı bir şekilde soyun. Keskin bir bıçak yardımıyla orta kısımlarına çizik attığınız patlıcanları derin bir tavada kızdırdığınız ayçiçek yağında kızartın. Fazla yağlarını bırakması için kağıt havlu serili bir tabağa aldığınız patlıcanları bekletin.
Kıymalı harcını hazırlamak için; kuru soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın. Sarımsağı ince ince kesin.

Kabuğunu soyduğunuz domatesi küp şeklinde doğrayın. Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız sivri biberleri ince ince dilimleyin. Zeytinyağını bir tavada kızdırın. Yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsakları hafif bir renk alana kadar kavurun. Lezzet vermesi adına tercih edebileceğiniz orta yağlı kıymayı tavaya aktarın. Kavrulmakta olan soğanlarla birlikte renk alıp, suyunu çekene kadar pişirin.

Aralarda karıştırıp pişirme işlemine devam ederek sırasıyla; doğranmış sivri biber ve domatesleri ilave edin. Tuz, karabiber ve yenibaharı katın.
Ocaktan aldığınız kıymalı iç harca ince ince kıydığınız maydanozu ekleyip, karıştırın. Kızarttığınız patlıcanları, yarık kısımları üstte kalacak şekilde fırın tepsisine alın. Orta kısımlarını bir kaşık yardımıyla açıp, hazırladığınız iç harçtan bol bol ekleyin.

Arzuya göre patlıcanların üzerine domates ve biber dilimleri ekleyin. Sosu için; domates salçası, biber salçası ve sıcak suyu küçük bir kapta karıştırdıktan sonra patlıcanların üzerine değdirmeden fırın tepsisine aktarın.
Karnıyarıkları önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak arzuya göre üzerine sos gezdirdikten sonra servis edebilirsiniz.

karnıyarık nasıl yapılır

KESME MUHALLEBİ

MALZEMELER

1 litre süt
9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı kakao
1 adet çikolata sosu

Nasıl yapılır? Süt, şeker ve irmiği bir tencereye alın ve sürekli bir şekilde karıştırarak pişirin.
Karışım fokur fokur kaynamaya başladığında ve boza gibi bir kıvam aldığında, içerisine limon kabuğu rendesini ve tereyağını ekleyip karıştırın. Tereyağı eriyince altını kapatın. Baton bir kek kalıbının içerisini streç filmle kaplayın ve pişirdiğiniz muhallebinin yarısını kalıbın içine dökün.
Diğer yarısına kakaoyu ilave edin, iyice karıştırın ve diğer muhallebinin üstüne yayın. Kalıbın içerisindeki muhallebi oda ısısına geldiğinde, buzdolabına kadırın ve minimum 1 saat dinlendirdikten sonra kalıbı bir servis tabağına ters çevirin.
Streç filmi üstünden kaldırın, çikolata sosu ekledikten sonra sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

kesme muhallebi nasıl yapılır

Yorumlar