Pratik iftar menüsü tarifleri 11 Haziran Pazartesi 2018

Bugün iftar sofralarınızda yer verebileceğiniz birbirinden pratik ve o kadarda lezzetli yemekleri bir araya getirdik! Size evde deneyebilirsiniz!

Pratik iftar menüsü tarifleri 11 Haziran Pazartesi 2018

Elmaelma.com olarak bugün iftar sofralarınızda ne yapacağınıza dair en ufak bir fikriniz yoksa sizin için pratik ve bir o kadarda lezzetli olan çorbadan tatlı tarifine kadar hazırladığımız iftar menüsü önerilerimizden yararlanabilir, sevdiklerinizde bu eşsiz lezzeti paylaşabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...

TAVUK ÇORBASI TARİFİ

MALZEMELER

1/2 adet haşlanmış kemikli tavuk göğsü
5 su bardağı sıcak tavuk suyu
1/2 çay bardağı kırık pirinç
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığıtaze çekilmiş tane karabiber
1,5 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un

Yapılış aşaması; Derin bir tencerede içme suyunda arzuya göre kök sebze ve baharatlarla haşladığınız kemikli tavuk göğüs etini bir kevgir yardımıyla servis tabağına çıkartın. Haşlama suyunu bir süzgeç yardımıyla ayrı bir tencereye süzün. Tavuk göğsünü kemik ve derilerinden ayırdıktan sonra uzun ince lifler halinde ditin.
Tavuk suyuna tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve bol suda yıkadığınız pirinç tanelerini katıp, orta ateşte kaynatın. Çorbanın terbiyesi için; yoğurt, yumurta sarısı ve unu ayrı bir kapta pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Yumurtanın kesilmemesi için; kaynamakta olan tavuk suyundan azar azar alıp, terbiye karışımına ekleyin ve hızlıca karıştırın. Bu şekilde tavuk suyunun bir kısmı ile terbiye karışımını ılıştırın. Tüm terbiye karışımını çorba tenceresine aktarın. Haşlandıktan sonra ditilmiş tavuk göğüslerini katın ve çorbayı 10 dakika kadar kısık ateşte, aralarda karıştırarak pişirmeye devam ettikten sona kıvamını alan çorbayı servise sunabilirsiniz.

tavuk çorbası

NAR EKŞİLİ NOHUT SALATASI

MALZEMELER

250 gramhaşlanmış nohut
10 adetcherry domates
2 adetsalatalık
1/2 bağdereotu
1/2 bağtaze nane
1/2 bağtaze soğan
1/2 çay bardağızeytinyağı
1/2 adetlimon suyu
4 yemek kaşığınar ekşisi
1/2 çay kaşığıtuz 

Yapılış aşaması; Haşlanmış nohut, cherry domates, salatalık ve tüm yeşillikleri bir kaseye alıp malzemeleri ezmeden birbirine karışacak şekilde harmanlayın.
Ayrı bir kasede zeytinyağı, limon suyu ve nar ekşisini tuzu ekledikten sonra homojen bir karışım elde edene kadar çırpın.
Sosu salatanın içine ekleyip karıştırdıktan sonra tabaklara servis edebilirsiniz.

 

nar ekşili nohut salatası

BUĞU KEBABI TARİFİ

MALZEMELER

600 gramdana kuşbaşı eti
3 yemek kaşığısıvı yağ
150 gramarpacık soğan
2 adetkapya biber
2 adet orta boypatates
2 adethavuç
2 çay bardağıbezelye
2 dişsarımsak
1 tatlı kaşığıtuz
1 çay kaşığıkarabiber
100 gramrendelenmiş kaşar peyniri

Yapılış aşaması; Bir tencere veya düdüklüde etleri mühürleyin ve üzerini geçecek kadar su ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin.
Ayrı bir tencerede sıvı yağ ile birlikte arpacık soğanı kavurun.
Üzerine kapya biber, patates ve havuçları da koyup kavurmaya devam edin.
Yumuşayan etleri, bezelyeyi, sarımsağı, tuz ve karabiberi de ekledikten sonra 2 su bardağı et suyunu tencereye aktarın.
Bu şekilde suyunu yarısına çekene kadar pişirin.
Pişen kebabı bir fırın kabına aktarın. Üzerine beşamel sosu yayıp, rendelenmiş kaşar peyniri de yayın. 190 derecede 15 dakika, üzeri kızarana kadar pişirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

buğu kebabı tarifi

BÜLBÜL YUVASI

MALZEMELER

2 adetyumurta
1/4 çay kaşığıtuz
4 yemek kaşığısüt
3 tatlı kaşığıyoğurt
3 yemek kaşığıayçiçek yağı
1/2 su bardağısu
2 yemek kaşığıelma sirkesi
5,5 su bardağıun
1 yemek kaşığımısır nişastası
3,5 su bardağıtoz şeker
3,5 su bardağısu
1/2 su bardağıayçiçek yağı
3 yemek kaşığıtereyağı
1 su bardağıtoz antep fıstığı

Yapılış aşaması; Yumurtaları karıştırma kabına alın. Tuz ekleyip elinizle hafifçe karıştırın. Sırasıyla süt, yoğurt, ayçiçek yağı, su ve elma sirkesini ekledikten sonra tüm malzemeyi karıştırın.
Unu azar azar ekleyip tüm malzemeyi toparlanana kadar yoğurmaya başlayın. Hamurun daha gevrek olması ve kolay açılması için bu aşamada mısır nişastası ekleyin.

Hamuru düz bir zeminde bastırarak yoğurmaya devam edin. Büyük boy bir ceviz büyüklüğünde 12 eşit parçaya ayırdığınız hamur bezelerini hafifçe unladıktan sonra bir tepsiye yerleştirin. Üzerlerine temiz bir bez kapatıp oda sıcaklığında en az 3-4 saat kadar bekletin. Dinlenmiş hamur bezelerini açmaya başlamadan önce tatlının şerbeti için su ve toz şekeri bir tencereye alın. Karıştırdığınız şerbet karışımını kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kıvam aldıktan sonra soğuması için bir kenarda bekletin.
Dinlenen hamur bezelerinden bir tanesini alın. Hafifçe unlanmış mutfak tezgahı üzerinde oklava yardımıyla incecik yufka şeklinde açın.
Dört eşit parçaya böldüğünüz yufkayı geniş kısmından başlayarak oklavaya sarın. İki kenarından büzüp oklavanın ortasına doğru topladığınız yufkayı oklava içinden çekin.
Bastırmadan fırın tepsisine aldığınız hamurları kendi etrafında döndürerek tatlıya asıl şeklini verin. Her bir hamur bezesine aynı işlemi uygulayın.
Tereyağı ve ayçiçek yağını kısık ateşte erittikten sonra süzdürün. Fırın tepsisine dizdiğiniz tatlıların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika tatlıların üzeri kızarana kadar fırınlayın. İlk sıcaklığı çıkan ve servis tabağına dizdiğiniz tatlıların üzerine ılık şerbeti gezdirin. Orta ve kenar kısımlarını toz Antep fıstığıyla süsledikten sevdiklerinizle paylaşın!

bülbül yuvası tatlısı

Yorumlar