Pratik kahvaltı alternatifleri en kolay hazırlanan tarifler!

İşe veya okula giderken sabah erken saatlerde dört dörtlük bir kahvaltı hazırlamaya vaktiniz olmayabilir. Bu yüzden pratik ve lezzetli kahvaltı hazırladık!

Pratik kahvaltı alternatifleri en kolay hazırlanan tarifler!

Günün en önemli öğünlerinden biri olan kahvaltının ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Ancak çalışanlar veya okula gidenler için bir kaç dakika uyumanın daha önemli olduğu ve ''Aman canıım biraz daha uyuyayum yolda giderken atıştırmalık alırım''lı cümleler tanıdık gelecektir. Ancak gerek sağlık için gerek günü daha enerjik geçirmek için kahvaltıyı atlamamak gerekir. Elmaelma.com olarak hem sabah kahvaltı yapabileceğiniz hem de biraz daha uyuyabileceğiniz size zaman kazandıran ve hazırlaması çok kolay olan pratik kahvaltı önerilerini hazırladık. İşte hem lezzetli hem pratik olan kahvaltı önerilerimiz... 

GRİLLED CHEESE İLE PRATİK TARİF

Malzemeler: 2 dilim tost ekmeği, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 2 dilim cheddar peyniri
4 adet kurutulmuş domates Fırında açık tost yapmayı pek cazip bulmadıysanız tostunuzu yine kapalı bir şekilde ama tavada yapmayı denemelisiniz. Tost makinesine göre çok daha kısa sürede hazır olacağından emin olabilirsiniz.

Yapılış aşaması; Tost ekmeklerinden birini alın ve üzerini cheddar peyniriyle kaplayın. Ardından üzerine kurutulmuş domatesleri yerleştirin. Tüm malzemeleri koyduktan sonra ikinci dilim tost ekmeğiyle malzemelerin üstünü kapatın. Ekmek dilimlerinin üzerine tereyağı sürün ve ortadan ikiye, üçgen olacak şekilde kesin. Son olarak, kızdırdığınız tavada üçgen tost dilimlerini arkalı önlü 5 dakika kadar pişirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

PAN KEK ÇAKMASI KAŞIK DÖKMESİNİ DENEYİN!

Malzemeler: 1,5 su bardağı un, 2 adet yumurta, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 3/4 su bardağı yoğurt, 1,5 yemek kaşığı süzme yoğurt
1,5 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı şeker


Yapılış aşaması; Bir karıştırma kabı çıkarın. İçine yumurtaları kırıp çırpın. Üzerine yoğurt, süzme yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Ardından içine un ve kabartma tozunu da ilave edip karıştırın. Karıştırırken unun topaklanmamasına dikkat edin. Son olarak tuz ve şekerini de ekleyip son bir kez karıştırın ve işte hamurunuz hazır.

Yanmaz yapılmaz bir tavayı ocağa alın, yağlayıp ısıtın. Ardından hazırladığınız hamurdan bir kaşık kadar koyup yine yanlarından kaşıkla düzeltin ve yuvarlak bir şekil almasını sağlayın. Spatulayla çevirerek arkalı önlü pişirin, tüm hamur bitene dek bu işlemi tekrar edin. İster üzerine pudra şekeri serperek ister reçellerle isterseniz de peynir-zeytin gibi tuzlu malzemelerle güne başlayabilirsiniz.

GÖRSEL ŞÖLEN SMOOTHİE KASESİYLE GÜNÜ KURTARIN!

Malzemeler: 5 yemek kaşığı süzme yoğurt, 10-12 adet yaban mersini, 6 adet çilek
1 tatlı kaşığı bal, 1 yemek kaşığı chia tohumu, 15 adet yaban mersini, 1 adet küçük boy muz, 1 tatlı kaşığı chia tohumu, 5-6 adet çiğ badem

Yapılış aşaması; Blenderın içine süzme yoğurdu, saplarını ayıklayıp yıkadığınız çilekleri, yaban mersini, bal ve chia tohumunu ekleyin ve güzelce karıştırın. Bir kasenin içine aldığınız karışımı yaban mersini, muz, chia tohumu ve çiğ bademle dilediğiniz gibi süsleyip afiyetle tüketebilirsiniz.

Yorumlar