Pratik kahvaltı tarifleri midenizi güne hazırlamayı unutmayın!

Pratik kahvaltı önerileri nelerdir? Hafta içi yoğun tempolu koşturmacası olanlar için midenizi unutturmayacak pratik kahvaltı tariflerini hazırladık!

Pratik kahvaltı tarifleri midenizi güne hazırlamayı unutmayın!

Hafta içi günleri hemen hemen bir çok kişinin en yoğun olduğu günlerdir. Gün içerisinde yoğun tempoda çalışanların kahvaltı öğünlerini kısa tutarak ki genelllikle bunun adı ''hiç yapmamak'' olarak geçer. Ancak her ne kadar çalışmak için bu öğünü atlamak kolay olsada işlerin daha çabuk bitmesi ve günü daha kolay atlatmak için kahvaltı öğünler arasında en önemli olanıdır. İşte bu yüzden artık sabah kahvaltılarınızı size atlatmayacak kadar kolay hazırlanan ve size enerji verecek birbirinden pratik kahvaltı tariflerini bir araya getirdik!

SODALI BUZ BÖREĞİNE NE DERSİNİZ?

Malzemeler: 3 adet yufka, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 şişe soda, 250 gram ezine peyniri, 1 adet yumurta sarısı

Önceden hazırlayığ buzluğa atıktan sonra kahvaltıda pratik bir şekilde tüketebileceğiniz bu börek dünyanın en kolay kahvaltılarından biri! İşte yapmanız gerekenler...

Yapılış aşaması; Yufkaları temiz bir tezgaha serip bir fırçayla üzerlerine sıvı yağ sürün. Her bir yufkayı 6-8 parça halinde üçgen şeklinde kesin. Ezine peynirlerini ezip her bir yufka parçasına pay edin ve yufkaları rulo şeklinde sarıp uçlarını suyla birleştirin. Ardından hazır olan yufkaları buzdolabı poşetine koyarak buzluğu kaldırın ve dilediğiniz zaman çıkarın.

Çıkardıktan sonra bir kapta sıvı yağ ve sodayı karıştırıp börekleri bu sıvı karışıma atarak hafifçe ıslanmalarını sağlayın. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine börekleri yerleştirip üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıttığınız 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

KAŞIK DÖKMESİ

Malzemeler: 1,5 su bardağı un, 2 adet yumurta, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 3/4 su bardağı yoğurt, 1,5 yemek kaşığı süzme yoğurt, 1,5 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı şeker

Yapılış aşaması;  Bir karıştırma kabı çıkarın. İçine yumurtaları kırıp çırpın. Üzerine yoğurt, süzme yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Ardından içine un ve kabartma tozunu da ilave edip karıştırın. Karıştırırken unun topaklanmamasına dikkat edin. Son olarak tuz ve şekerini de ekleyip son bir kez karıştırın ve işte hamurunuz hazır.

Yanmaz yapılmaz bir tavayı ocağa alın, yağlayıp ısıtın. Ardından hazırladığınız hamurdan bir kaşık kadar koyup yine yanlarından kaşıkla düzeltin ve yuvarlak bir şekil almasını sağlayın. Spatulayla çevirerek arkalı önlü pişirin, tüm hamur bitene dek bu işlemi tekrar edin. İster üzerine pudra şekeri serperek ister reçellerle isterseniz de peynir-zeytin gibi tuzlu malzemelerle afiyetle tüketin.

SMOOTHİE SEVENLER İÇİN...

Malzemeler: 5 yemek kaşığı süzme yoğurt, 10-12 adet yaban mersini, 6 adet çilek
1 tatlı kaşığı bal, 1 yemek kaşığı chia tohumu, 15 adet yaban mersini
1 adet küçük boy muz, 1 tatlı kaşığı chia tohumu, 5-6 adet çiğ badem

Yapılış aşaması; Blenderın içine süzme yoğurdu, saplarını ayıklayıp yıkadığınız çilekleri, yaban mersini, bal ve chia tohumunu ekleyin ve güzelce karıştırın. Bir kasenin içine aldığınız karışımı yaban mersini, muz, chia tohumu ve çiğ bademle dilediğiniz gibi süsleyin. Afiyetler olsun.

SİMİT SEVENLER BURAYA! DOLGULU KAŞAR SİMİT

Malzemeler: 2 adet bol susamlı ekmek, 100 gram kaşar, 4 adet çarliston biber, 2 adet kapya biber, 4 adet cherry domates, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber

Yapılış aşaması; Bol susamlı ekmekleri tam ortadan ikiye ayırın ve alt kısmın içindeki fazla hamuru bir kaşık yardımıyla alıp farklı tariflerde değerlendirmek üzere kenara ayırın. Domates ve biberleri küp küp doğrayın, üzerine tuz ve karabiber serpin. İçini boşalttığınız ekmeklerin içine bu domates-biber karışımını ekleyin ve üzerine bolca rendelenmiş kaşar peyniri koyun. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında yaklaşık 5-10 dakika kadar pişirin. Dolgulu kaşarlı simitleriniz hazır!

Yorumlar