Prenses Eugenie düğünü ve gelinliği herkes merak ettiği detay!

Prenses Eugenie düğünü ve gelinliği bugünün konusu. Prenses Eugenie düğünü ve gelinliği ile canlı yayın bilgilerini elmaelma.com olarak derledik.

Prenses Eugenie tam adıyla Eugenie Mountbatten-Windsor bugün iş adamı Jack Brooksbank ile Windsor Kalesi'ndeki St. George Şapeli'nde evlenecek. Prense Eugenie'nin düğünü Türkiye saatiye 13.00 sıralarında başlayacak. Prenses Eugenie'nin kraliyet düğününü canlı yayınla izlemek isteyenler için elmaelma.com olarak da bir alternatif bulduk. Prenses Eugenie kraliyet düğünü canlı izlemek için You Tube'daki Royal Family's official kanalını takip edebilirsiniz. Ayrıca Prenses Eugenie'nin düğünün detaylarını siz elmaelma.com okurları için hazırladığımız haberimizden öğrenebilirsiniz. 

İngiltere kraliyet ailesinde bu yıl düğün yılı. Prens Harry ile Meghan Markle'ın düğünün etkisi geçmeden kraliyet ailesi ikinci düğün ile dünya gündeminde. Kraliçe Elizabeth'in torunu Prenses Eugenie bugün 7 yıldır birlikte olduğu işadamı Jack Brooksbank ile evleniyor. 

 

PRENSES EUGENIE KİMDİR? 

Kraliçe'nin torunu olan Prenses Eugenie'nin annesi York Düşesi Sarah Ferguson, basası ise York Dükü Prens Andrew. Prenses Eugenie'nin bir kız kardeşi ise Prenses Beatrice. Prenses Eugenie kız kardeşinin ardından İngiltere tahtının 9. varisi. Newcastle Üniversitesi'nde İngilizce ve sanat tarihi okuyan prenses, Londra'daki çağdaş sanat galerisi Hauser ve Wirth'in direktörüdür.

PRENSE EUGENIE DÜĞÜNÜNÜN NASIL OLACAĞINI ANLATMIŞTI

İngiliz Vogue'a verdiği bir röportajda Prenses Eugenie, hayatını 'anti-plastik' düzene göre kurduğunu ve düğünün de çevre dostu görüşleri yansıtacağını söylemişti. 

Prenses Eugenie düğünü

JACK BROOKSBANK VE PRENSES EUGENIE'NİN TANIŞMA HİKAYESİ 

İş adamı ve gece kulübü işletmecisi Jack Brooksbank'la  Prenses Eugenie 20 yaşındayken İsviçre Alpleri'nde Verbier'e yapılan bir kayak gezisinde tanıştı. Çift aşklaranı 'ilk görüşte aşk' olarak nitelendirmişti. Jack Brooksbank 2018 Ocak ayında Nikaragua'daki bir volkanın önünde gün batımında Prenses'e evlilik teklifi etmişti. Kraliyet ailesi tarafından uzun süre önce kabul edilen Jack Brooksbank için kayınpederi Prens Andrew 'Seçkin genç bir adam' ifadesini kullanmıştı. 

PRENSES EUGENIE DÜĞÜNÜ

Jack ve Prenses Eugenie düğün mekanı olarak Meghan Markle ve Prens Harry'nin evlendiği Windsor Kalesini tercih etti. Çift Windsor Kalesi'ne bir araba yolculuğuyla gelip vatandaşları selamlayacaklar ancak düğün sonrası atlı yürüyüşe çıkmayacaklar.  Öğleden sonra, Kraliçe torunu ve yeni kocası ve konukları için, Windsor Kalesi'nde bir resepsiyon düzenleyecek. Akşam kutlamaları, Windsor Büyük Park'taki Royal Lodge'da olacak. Burası ayrıca Prenses Eugenie'nin annesi Sarah Ferguson ile babası Prens Andrew'in boşanmadan önce kullandıkları aile eviydi. 

PRENSES EUGENIE DÜĞÜN MASRAFLARINI KİM ÖDÜYOR?

Peki Prenses Eugenie'nin düğünü için masrafları kim ödüyor? Bu tam bir muamma. Çünkü özel masraflarla güvenlik masrafları kraliyet düğünlerinde ayrı hesaplanıyor. Bir monarşi üyesi olan Prenses Eugenie'nin güvenlik dışındaki özel masraflarını kendisi karşılaması bekleniyor. Yine de toplam maliyeti 2 milyon poundun üzerinde olan düğünün masraflarını ne kadarının kraliyet tarafından karşılacağı resmen açıklanmadı. 

Yaklaşık 800 misafir düğüne katılacak. Eugenie'nin arkadaşlarından bazıları arasında şarkıcı Ellie Goulding, model Cara Delevingne ve Sir Richard Branson'un çocukları Holly ve Sam yer alıyor.

Katılması beklenen diğer kişiler arasında supermodel Cindy Crawford, David ve Victoria Beckham, Prens Harry'nin eski kız arkadaşı Cressida Bonas ve Chelsy Davy, model Cara Delevingne, şarkıcı James Blunt ve eşi Sofia Wellesley ve George ve Amal Clooney yer alıyor.

PRENSES EUGENIE'NİN GELİNLİĞİ

Prenses Eugenie'nin nişan haberi sonrası herkes Prenses'in nasıl bir gelinlik giyeceğini merak etmişti ve tabiki tasarımcısını. Prenses Eugenie BBC'ye verdiği bir röportajda gelinliğinin sade mi yoksa gösterişli bir şey mi olacağına ilişkin soruya şu yanıtı vermişti:

"Belki her ikisinin bir karışımı olabilir. Bunu yapabilir misin? Böyle bir şey var mı? bakacağız" demişti. Prenses Eugenie'nin gelinliğini kimin tasarlayacağı da merak konusuydu. Günlük hayatında Türk tasarımcı ERDEM'in koleksiyonundan giyinmeyi seven Eugenie için akla ilk gelen isim ERDEM olmuştu.

Sarah Ferguson

EN ÇOK MERAK EDİLEN SORU: TAÇ TAKACAK MI?

Kraliyet üyesi kadınlar evlenmeden önce asla taç takamıyorlar. Bu Prenses Eugenie için de geçerli. Normal şartlarda tüm prensesler evlendikleri gün ilk taçlarını takarlar. Ancak farklı tarzı nedeniyle bu konu Prenses Eugenie için bir merak konusu oldu. Prenses Eugenie'nin annesi Sarah Ferguson düğününde mücevher yerine çiçeklerden oluşan bir taç takmayı tercih etmişti. 1986'daki düğünde Sarah Ferguson nihakından sonra çiçeklerini çıkarmış ve altında gizlediği taçını göstermişti. York Düşesi Sarah Ferguson, Kraliçe'nin hediyesi olan elmas taçı Prens Andrew'dan boşanana kadar bir çok kez taktı. Boşanma sonrası ise kraliyet ailesi taçın Ferguson'da kalmasını istedi. Bugün Prenses Eugenie'nin annesinin tacını takması da bir olasılık. Dolayısıyla taç konusu en çok merak edilenlerden biri. 

Prenses Eugenie ve Beatrice

KIZ KARDEŞİ BEATRICE NEDİMESİ OLACAK

Prenses Eugenie'nin kız kardeşi 30 yaşındaki Beatrice, onun nedimesi olacak. 

Kate Middleton ile Prens William'ın çocukları, Prens George ve Prenses Charlotte küçük nedimeleri olacak. Çocuk nedimeler arasından Robbie Williams ve Ayda Field'in kızları Theodora Rose Williams da olacak. Jack Brooksbank'ın sağdıçı ise kardeşi Tom Brooksbank olacak. 

KRALİYET DÜĞÜNÜNÜ CANLI İZLEMEK İÇİN...

Kraliyet düğünün canlı yayınla izlemek isteyenler için kraliyet ailesinin You Tube hesabını takip edebilirsiniz. Kraliyet Ailesi'nin resmi YouTube kanalı olan Windsor Kalesi'ndeki St George Şapeli'nden ve Türkiye saatiyle 12.00 itibariyle yayına başlayacak.

 

Yorumlar