Probiyotik ve Prebiyotik arasındaki fark hangi gıdalarda bulunur?

Prebiyotik nedir? Probiyotik nedir? Probiyotik ve Prebiyotik arasındaki fark ne? Sıklıkla sorulan ve merak edilenleri sizin için bir araya getirdik!

Probiyotik ve Prebiyotik arasındaki fark hangi gıdalarda bulunur?

Probiyotik nedir? Prebiyotik nedir? Prebiyotik ve Probiyotik arasındaki fark nedir? Hangi besinlerde bulunur? Son zamanlarda tükettiğimiz gıdaların içerisinde hangi besinler bulunuyor, hangi besini tüketirken vücudumuzda nasıl bir katkıda bulunduğuna dair bir çok araştırma yaıyoruz. Ancak daha sağlıklı yaşamak ve tükettiğimiz besinlerde dikkatli davranmamız için bugün probiyotik ve prebiyotikler hakkında makarnalutfen.com sahibi ve Gıda Mühendisi Tuğba Bayburtluoğlu şu bilgileri verdi.

probiyotik prebiyotik

Sağlık uzmanları bağırsak sağlığımızın tahminlerimizin çok ötesinde önemli olduğunu, hatta bağırsaklarımızın ikinci beynimiz olduğunu söylüyorlar. Probiyotikler bağırsak sağlığımızın daha da iyileşmesi için yararlı bakteriler olarak tanımlanıyor ve prebiyotikler de onların gelişmesi için yararlı olan maddeler olarak özetlenebiliyor. Probiyotikler için fermente gıdaları tüketmek ve/ya dışarıdan takviye almak gerekiyor. Kefir, probiyotik maya ile yapılmış yoğurt ve pastörize edilmemiş tercihen ev turşuları sağlığımız üzerinde inanılmaz derecede olumlu etkiye sahipler.

PROBİYOTİK GIDALARI TÜKETME KOŞULLARI NELERDİR?

Bu ürünleri sıcağa maruz bırakmadan taze taze tüketmek probiyotik aktivitenin vücuda alınması için önem taşıyor. Bu yüzden probiyotikli yoğurt yapıldığında ısıtmadan dolaptan çıktığı gibi tüketmek, yoğurdu pişen bir yemeğe katmamak önemli. Probiyotikli yoğurdu, yoğurt çorbası ya da kek yapımında kullanmamak, direkt tüketmek faydalarını daha çok almak anlamına geliyor. Ekşi mayalı ekmeklerin, ev yapımı turşuların ve bozanın probiyotik aktiviteye sahip olduğunu biliniyor. Bunları da günlük beslenmeye katmak bir artı yaratacaktır.

prebiyotik probiyotik

PROBİYOTİK TAKVİYESİ ALINMALI MI?

Birçok tüketiciden marka ve takviye soruları alıyoruz. Ancak takviye işi aslında doktorlara sorulması gereken bir durumdur. Bizim önerimiz elbette probiyotik beslenmeyi benimsemek ancak yetersiz beslendiğini ve takviye almaları gerektiğini düşünenlerin doktorlarına bu konuyu danışması doğru olacaktır.

PREBİYOTİK HANGİ GIDALARDA BULUNUR?

Prebiyotikler; sebze ve meyvelerde bulunan yardımcı maddelerdir. Yer elması, pırasa, sarımsak ve enginar iyi kaynaklardır. Bu ve bunun gibi gıdalar ile mevsiminde taptaze sebze ve meyveleri tüketmek, bir da kokusu rahatsız etse bile sarımsağı mutlaka ihmal etmemek, prebiyotiklerden faydalanmak için en iyi yoldur.

Yorumlar