Profiterol tarifi nedir tatlı krizlerini önleten bir numaralı tatlı!

Profiterol tarifi nedir? Profiterol nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? Evde sizin için hazırladığımız tarifle bu tatlıyı yapabilirsiniz.

Profiterol tarifi nedir tatlı krizlerini önleten bir numaralı tatlı!

Profiterol nasıl yapılır? Profiterol tarifi nedir? Profiterol tatlısının tarifi nedir? Profiterol tatlısını yapmanın püf noktaları nelerdir? Elmaelma.com olarak bugün tatlı tariflerimiz arasından sizin için lezzetine doyum olmayan bir tarif hazırladık! Sizde evde pratik bir şekilde deneyerek prefiterol tatlısını yaparak sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...

MALZEMELER

2 su bardağı su
100 gram tereyağı
1/4 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı un
4 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 adet vanilya çubuğu
2 adet yumurta sarısı
6 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 yemek kaşığı tereyağı
220 gram bitter çikolata
200 gram krema

Yapılış aşaması; Profiterol hamuru olarak da bilinen şu hamurunu hazırlamak için; suyu küçük bir tencereye alın. Tereyağı ve tuzu ekledikten sonra karıştırarak erimelerini sağlayın. Tereyağı tamamen eridiğinde elediğiniz unu kaşık kaşık eklemeye ve hamuru toparlanana kadar tahta bir kaşık yardımıyla karıştırmaya başlayın.
Tereyağlı suyunu çeken ve katı bir hamur halini alan karışımı ocaktan alın, soğuması için oda ısısında bekletin. Soğuyan hamura yumurtaları bütün olarak, teker teker ekleyin ve bir mikser yardımıyla hızlıca karıştırın.

Yumurtaların tamamı eklendiğinde hamur yumuşak ve krema torbasında sıkılabilir bir kıvamda olmalıdır. Hazırladığınız hamuru krema sıkma torbasına aldıktan sonra tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine aralıklı olarak sıkın. Şekil verdiğiniz hamurlar ceviz büyüklüğünü geçmemelidir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kapağını açmadan yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Tatlının kreması için; ortadan ikiye kestiğiniz çubuk vanilyanın içinde kalan çekirdekleri öz kısmını bir bıçağın ucu yardımıyla kazıyın.

profiterol nasıl yapılır

Krema yapımında kullanacağınız sütü sos tenceresine alın. Vanilya özünü ekledikten sonra 3-4 dakika kadar kaynatın. Ayrı bir kapta toz şeker ve yumurta sarılarını bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. Kaynama noktasına gelen süt ile yumurta sarılı karışımı birbirine ılıştırdıktan sonra tencereye alın. Azar azar, elenmiş un ve nişasta eklediğiniz krema harcını topaklanmaması için karıştırarak muhallebi kıvamı alana kadar pişirin. Koyu bir kıvam alan kremayı ocaktan alın, tereyağı ilave ettikten sonra bir mikser yardımıyla çırparak son halini verin.

Fırından çıkardığınız içi boş durumda olan şu hamurlarını, keskin bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesin. Hazırladığınız kremayı temiz bir krema torbasına aldıktan sonra ortadan ikiye kestiğiniz profiterol hamurlarının iç kısmına doldurun. Hazır durumda olan profiterolleri, geniş bir servis tabağına alın. Çikolata sosu için; küçük parçalara ayırdığınız bitter çikolatayı, küçük bir sos tenceresinde krema ile tamamen eriyene kadar karıştırın. Ocaktan alıp 2 dakika kadar soğuttuktan sonra profiterol toplarının üzerine gezdirin. Arzu ettiğiniz gibi porsiyonladıktan sonra soğuk ya da ılık olarak sevdiklerinizle paylaşın.

Yorumlar