Rahim sarkması nedir bu belirtilere dikkat!

Rahim sarkması nedir? Daha çok sık doğum yapan kadınlarda görülen rahim sarkmasının belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? İşte tüm merak edilenler!

Rahim sarkması nedir bu belirtilere dikkat!

Yaşam kalitesini bozan fakat hayati tehlikesi olmayan bir rahatsızlıktır. Bu hastalık vajınayı elle kontrol ederken bile hissedilebilmektedir. Cinsel ilişki sırasında çok fazla ağrıya yol açan, sıklıkla çok doğum yapan kadınlarda görülen rahim sarkmasının belirtileri nelerdir? Rahim sarkmasının tedavi yöntemleri nelerdir? İşte rahim sarkmasıyla ilgili tüm merak edilenler! 

NEDENLERİ OLDUKÇA ÇEŞİTLİDİR

Yaşam kalitesini bozan bu rahatsızlığın nedenleri oldukça çeşitlidir. Bunlar; Çok doğum yapma, iri bebek doğurma, kabızlık, menopoz, genetik yatkınlık, müdahaleli doğum, kronik öksürük, ağır iş yapma, obezite

KADINLARA BÜYÜK RAHATSIZLIK VERMEKTEDİR

Birçok nedeni olan rahim sarkması genellikle tek başına olmaz. İdrar torbası ve kalın bağırsağın son kısmıyla birlikte sarkan rahim kadınlara büyük rahatsızlık vermektedir. 

BU BELİRTİLERE DİKKAT! 

Rahim sarkmasının birçok nedeni varken aynı zamanda birçok da belirtisi bulunmaktadır. Bunlar; İdrar kaçırma, cinsel ilişki sırasında yaşanan problemler, vajina kanaması, vajinadan çıkıntı yapan rahim ve rahim ağzı, bel ağrısı
aniden gelen tuvalete çıkma isteği, tekrarlayan idrar torbası iltihapları,vajina akıntılarında artış belirtileri arasında yer almaktadır.Sürekli ayakta durmak ve ağır kaldırmakta ağrılarınızı şiddetlendirebilir.

İLERİ DERECEDE RAHİM SARKMASI ESTETİK CERRAHİ GEREKTİRİR
 
Tedavi edilecek kadının yaşı, kaç çocuk doğurduğu, çocuk isteyip istemediği, kişinin genel sağlık durumu gibi etkenler tedavinin seyrini değiştirebilir.Hastadan hastaya değişiklik gösteren rahim sarkması eğer yeni başlamış ise vajina kasları (kegel) egzersizleri ile problemlere çözüm üretilebilir. Fakat ileri derecedeki rahim sarkması için genellikle estetik cerrahi yönteminin kullanılır.  

rahim sarkması

EN GENEL TEDAVİ ŞEKLİ VAJİNA DARALTMA OPERASYONUDUR 

En genel tedavi şekli ise rahmin vajina içerisinden çıkarılarak ön vajina duvarlarındaki fazlalık kısımların alınmasıyla vajina daraltılma operasyonunun yapılmasıdır. Rahim sarkması tedavisinin en doğru yöntemini yine doktorunuzla yapacağınız tetkikler sayesinde öğrenebilirsiniz.

BU PROBLEMDEN KORUNMANIN YOLU EGZERSİZ YAPMAKTAN GEÇİYOR 

Bu problemi önlemek için pek yöntem yoktur diyebiliriz. Yalnızca risk faktörlerini ortadan kaldırabilirsiniz. Ağır iş yapmamak, dengeli beslenip fazla kilo almamak buna bir örnek olabilir. Sürekli egzersiz yapmalı ve doktor kontrollerinizi devamlı hale getirmelisiniz. 

 

Yorumlar