Ramazan sonrası beslenme düzeni nasıl sağlanır neler yapmak gerekir kaç litre su içmeliyiz?

Ramazan boyunca değişen yeme alışkanlığımızla beraber hemen arkasında bol şerbetli tatlıların tüketiminde bol bol su içmek yet alıyor. Su tüketimine dikkat!

Ramazan sonrası beslenme düzeni nasıl sağlanır neler yapmak gerekir kaç litre su içmeliyiz?

30 gün boyunca Ramazan'da değişen yeme alışkanlığımızın hemen ardından bol şerbetli tatlıların tüketildiği bayram sonrasında beslenme düzenimiz bir anda bozuluyor. Özellikle bu dönemde dikkat edilmesi gereken tüketimlerden biri de su tüketimidir. Düzensiz ilerleyen beslenme alışkanlıklarında oldukça önemli bir yere sahip olan su tüketiminde bu dönemlerde özellikle dikkat edilmesi gerekmektedir. Waternet, bu konu hakkında alınan kalori başına 1 mililitre su tüketilmesini tavsiye ediyor...

Şerbetli tatlılar bayram ile birlikte sofralardaki yerini alarak sohbetleri de tatlandırdı. Ancak bu ikramlık lezzetler, yaklaşık 17 saat boyunca oruç tutarak farklı bir beslenme düzenine geçenler için tehlike arz ediyor. Buna bir de bayram boyunca etkili olan sıcak hava eklenince, suyun önemi bir kat daha artıyor.

su içmek ramazan sonrası dikkat edilmesi gerekenler

Ramazan ayındaki beslenme alışkanlıklarını, bayramla birlikte aniden değiştirenler için özellikle yaz aylarında sıcak nedeniyle oluşan ekstra su kaybı ve bayram sebebiyle artan her bir kalori için su tüketimine özel olarak dikkat edilmesi gerekmektedir. Su ihtiyacının gün içinde alınan kalori başına göre kolaylıkla hesaplanabileceğini ve her bir kalori için 1 mililitre su tüketilmesi gerekmektedir. Ortalama bir yetişkinin günde 1800-2000 kalori aldığı düşünülürse, bu durumda içilmesi gereken su miktarının ise 1,8-2 litre arasında olması gerektiğine vurgu yapıyor.

Yorumlar