Ramazan'da susuzluğu gideren çay tarifi Ümit Aktaş hazırladı

Ramazan'da susuzluk çekmemek için Ümit Aktaş'ın susuzluğu giderici çay tarifini mutlaka deneyin deriz. İşte oruçluyken susuzluk için yapılacak tarif...

Ramazan'da susuzluğu gideren çay tarifi Ümit Aktaş hazırladı

Ramazan'da oruç tutarken belki de hepimizin en çok zorlandığı şey susuzluk. Uzun bahar günlerine denk gelen Ramazan'da susuzluk için Ümit Aktaş'ın çay tarifini mutlaka deneyin deriz. Ramazan'da susuzluğu gideren çay tarifi için iki alternatif var. Bunlardan biri ıhlamur diğeri de lavanta çayı. 

İftarda orucumuzu açtıktan sonra suya bir anda yüklenmememiz gerektiğinin de altını çizen Aktaş, "Yaz oruçları, susamamıza neden olur, ancak iftardan sahura kadar her yarım saatte bir olmak kaydıyla su içerek dengeyi sağlayabiliriz. Fazla su vücuttan böbrekler aracılığı ile atıldığı için daha çok susamamıza neden olur, bu nedenle bir anda bir sürahi su tüketmek doğru değil. Lavanta ve ıhlamur çayları susuzluğa iyi gelir, tüketilmesinde fayda vardır" dedi.

RAMAZAN'DA TATLI İHTİYACI NASIL KARŞILANIR?

Ramazan ayında tatlı ihtiyacımızı da hurma ve doğal mevsim meyvelerinden karşılamamız gerektiğini ifade eden Aktaş, "Baklava gibi ağır tatlılardan kaçınmalıyız. Ayrıca ıhlamur ve adaçayı gibi bitkiler, mide ve bağırsakların rahatlamasını sağlayarak hazımsızlığa iyi geleceğinden iftar ve sahurda tüketilebilir" dedi. 

RAMAZAN'DA UZUN SÜRE TOK TUTAN SALATA TARİFİ

Dr. Ümit Aktaş’tan Ramazan ayına özel tok tutacak salata tarifi şöyle:

Malzemeler: 4 yemek kaşığı haşlanmış kuru fasulye, bol miktarda maydanoz, 1 limonun suyu ve kabukları, İki yemek kaşığı tahin ya da zeytinyağı

Hazırlanışı: Tüm malzemeler bir kapta karıştırın. İsteğe göre tahin ya da zeytinyağı kullanabilirsiniz.

 

 

 

 

 


Dr. Ümit Aktaş’tan Ramazan ayına özel hazımsızlık giderici çay tarifi

Malzemeler: Kimyon, rezene, tıbbi nane

Hazırlanışı: Hepsinden 4 tatlı kaşığı alarak üzerine sıcak su ekleyin. 10 dakika üstü kapalı bir şekilde demleyin. Bitkileri kesinlikle kaynatmayın. İftardan sonra 3 bardağa kadar içebilirsiniz.

Yorumlar