Ramazan'da yediklerinize dikkat edin!

Ramazan'da kilo almaktan korkan insanlar bu dönemde diyetisyene başvuruyor ve ramazana özel beslenme programları uyguluyorlar.

Ramazan'da yediklerinize dikkat edin!

Diyetisyen Güneş Aksüs ve Diyetisyen Seren Aksüs, ramazanın yaklaştığı bu günlerde önemli açıklamalarda bulundu.

Ramazanda nasıl beslenilir?

İnsanların ramazan yaklaşırken kilo almaktan ve sağlıklarının bozulmasından korktuklarını , son yıllarda ramazanda beslenmeyi öğrenmek için insanların diyetisyene başvurduğunu, ramazan ve bayram dönemlerinde tatlı ve hamurişi tüketimi arttığı için kilo artışı ve metabolik sıkıntıların ortaya çıkması nedeniyle insanların daha da dikkatli davranmaya çalıştıklarını anlattılar.

Diyetisyen Güneş Aksüs bu dönemde kilo almamak için şunları öneriyor; 'Ramazan ayının en güzel yanı o sonsuz duaların ve ibadetlerin yanı sıra, mükemmel hazırlanmış iftar sofralarıdır…

Yediklerinizin miktarına dikkat edin

“Mükemmel hazırlanmış” dediğimde aklınıza ilk olarak ne geldi? Hatta burada neler geldi mi demeliydim? Zengin Türk mutfağının mezeleriyle ve kahvaltılıklarıyla başlayan, çorbayla devam eden, ana yemeğin hangisi olduğuna ve olacağına karar veremediğiniz yemekler, yanında özenle hazırlanmış salatalar ve ve gün boyunca yemeyi hayal ettiğiniz yemek üstü tatlılar.. Peki bütün gün aç kalmış bir mideye bunları yollamaya ne kadar hakkınız var? İşte burada miktar ön plana çıkıyor ve her zaman her yerde önemli olan “miktar” ramazanda da önemini hatırlatıyor. Yediklerinizin miktarına mümkün olduğu kadar dikkat edin.' 

Su içmeyi ihmal etmeyin

Diyetisyen Seren Aksüs özellikle sıvı alımı üzerine dikkati çekti: 'Bu sene iftar oldukça geç bir saatte , iftardan sonra yeteri kadar sıvı almayı unutmayın. Yeteri kadar su içmek , aşırı besin tüketimini önler. Az su içmek sizi halsiz bırakabilir' şeklinde uyardı. 

Yorumlar