Ratatouille nasıl yapılır mazlemeleri ve püf noktaları nelerdir?

Farklı bir lezzet denemeye açık olanlar, bugün Fransız mutfağından Ratatouille'ı sofralarınıza taşımaya ne dersiniz? Tarifini sizler için hazırladık.

Ratatouille nasıl yapılır mazlemeleri ve püf noktaları nelerdir?

Bugün sizler için yemek tariflerimiz arasından farklı lezzetlere ve kültürlere açık olanlar için Fransız mutfağından ''Ratatouille'' tarifini hazırladık. Sizde sofralarınıza farklı bir lezzet katmak istiyorsanız sizler için hazırladığımız Ratatouille'i kolaylıkla  ve pratik bir şekilde mutfaklarınızda deneyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...

MALZEMELER;

- 2 adet orta boy patlıcan,

- 2 adetdomates,

- 1 çay bardağı zeytinyağı,

- 2 diş sarımsak,

- 1 tatlı kaşığıtuz,

- 1 çay kaşığıkarabiber, 

- 1 çay kaşığıkekik,

- 3 dal taze biberiye

Yapılış aşaması; Patlıcanlarınızı kabuklarıyla beraber ince bir şekilde kesin ve yuvarlak bir şekilde doğrayın. Daha sonra tuzlu bir su hazırlayın ve içerisine patlıcanlarınızı ilave ederek yaklaşık 15 dakika kadar bekletin.

Ardından suyunu süzdürün.
Kabakları ince ince doğrayın. Domatesleri de aynı boyut ve şekillerde doğrayın.

Tüm sebzeleri bir kabın içine alın. Üzerlerine zeytinyağı, tuz ve baharatları ilave edin. Tavanızı yağlayın. Tüm sebzeleri tek tek aralarında az boşluk kalacak şekilde dizin. Üzerlerine zeytinyağı gezdirin. Daha önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin. Çıkarıp sıcak sıcak servis edin.

Yorumlar