Reflüye iyi gelen yiyecekler nelerdir?

Bazı yiyecekler mide asidinizin ağzınıza gelmesine neden olarak gün içerisinde sizi rahatsız edebilir. Fakat bazı yiyeceklerle bu durumun önüne geçebilirsiniz.

Reflüye iyi gelen yiyecekler nelerdir?

Belirli besinleri fazla tükettiğinizde mide asidiniz üretim yapar ve reflü şikayetlerine neden olur. Bunun belirtileri ise yediğiniz yiyeceklerinizin ağzınıza gelmesi reflü belirtileri olabilir. Bazı besinlerde ise mide asidinin yemek borusunu gelmesini engelleyer raharlatan besinler vardır. Uzmanların reflü gibi problemleri olan kişilere verdiği tavsiyeler arasında sindirime yardımcı olan besinlerdir.

Reflüyü arttıran besinler; Kafein, çikolata, alkol, baharatlar daha çok mide asidinizin yemek borusuna gelmesini sağlar ve gün içerisinde bu durum sizi oldukça rahatsız eder.

Peki reflüye hangi besinler iyi gelir?

Yapılan araştırmalara göre protein bakımından olduça zengin olan besinler fasülye, mercimek tükettiğinizde reflü belirtilerinizi azaltabilirsiniz. Lifli besinler; Tükettiğiniz besinlerin sonucunda sindirim esnasında mide salgılanmasını engeller ve reflü riskinin önüne geçer. Genellikle muz, kavun, çilek, armut, şeftali gibi meyveler reflü sorunu yaşayanlar için önerilen meyvelerdir. Lif bakımından zengin olan yiyecekler arasında kepekli tahıllar, esmer pirinç, yulaf ezmesi bu kategoriye girmektedir.

 Lahana gibi omega 3 yağ asitleri, vitamin ve mineral bakımından zengin sebzeler reflünün tedavisine yardımcı olabilir.

Yorumlar