Regl dönemi nasıl takip edilir düzensiz olduğu nasıl anlaşılır?

Her kadın gibi zaman zaman regl dönemlerinde yoğun kanama veya düzensiz regl dönemleri durumunda doktorunuza başvurmalısınız. Ancak regl döngünüzü tanımalısınız

Regl dönemi nasıl takip edilir düzensiz olduğu nasıl anlaşılır?

Zaman zaman yaşamın belirli noktalarında bendenimizin beklenmedik bir anda tepkiler gösterdiğini tecrübe edinimişizdir! Ancak kritik noktalarda mesela regl dönemlerinizde yoğun kanamalar yaşadığınızda ya da düzensizlik yaşadıüınızda en kısa sürede doktorunuza gitmeniz gerekmektedir. Ancak bunu yapabilmek için kendi bedeninizi yani regl döngünüzü çok tanımalısınız. 

REGL DÖNGÜSÜ NASIL TAKİP EDİLİR?

Her ay regl belirtilerinizi ve regl olduğunuz zaman dilimini takviminize not almalısınız sizin gelecek ay ne zaman regl olacağınız konusunda tahmin etmenize yardımcı olacaktır. Böylelikle reglniz ne kadar sürüyor, yoğun mu yoksa hafif mi geçiyor, vajinal akıntı oluyor mu, pelvik kaslarınızda ağrı olup olmaması gibi durumlarınızın cevabını vermenize yardımcı olacaktır. 

DÜZENSİZ REGLİ NASIL ANLAYABİLİRİZ?

Her kadın yaşamının bir kısmında psikolojik olarak veya çeşitli nedenlerden ötürü redg döneminde düzensizlik yaşayabilir. Bu noktada reglinin düzensizleşmesi konusunda çeşitli nedenleri bulunabilir. Ancak genel anlamda normal bir durumdur. Ancak regl döngünüzü tanıyıp bu durumun normal veya anormal olmasına en iyi siz karar verebilirsiniz. Eğerki her zamankinden farklı bir durum yaşıyorsanız doktorunuzla paylaşmanız gerekmektedir. 

 

Yorumlar