Regl iken denize girilir mi bakireler tampon kullanabilir mi?

Regl iken denize girilir mi? Regl iken bakireler tampon kullanabilir mi? sorularını hemen hemen her kadın sormuştur. İşte sizleri aydınlatacak bilgiler...

Regl iken denize girilir mi bakireler tampon kullanabilir mi?

Regl iken denize girilebilir mi? Regl iken havuza girilebilir mi? Tampon kullanmak zararlı mıdır? Bakireler tampon kullanabilir mi? gibi sorular yaz ayının gelmesiyle birlikte arttı. Kısa süreli tatiliniz adet gününüze mi denk geldi? Regl olduğunuz için denize havuza girmeye çekiniyor musunuz? İşte sizleri konuyla ilgili aydınlatacak bilgiler...

ADETLİYKEN DENİZE GİRMEK SAKINCALI MI?

Kadınların adet dönemlerinde denize girmesinin sakıncalı olduğuna dair yaygın bir inancın olduğunu belirten Kadın Hastalıkları Uzmanı Dr. İbrahim Sözen, adetliyken denize girip girmeme konusunda kararsız kalan kadınları aydınlattı.

TAMPONLA DENİZE GİREBİLİRSİNİZ

Kadınların adet dönemlerinde denize girmesinin sakıncalı olduğuna yönelik inancın tıbbi bir temeli bulunmadığını söyleyen Dr. İbrahim Sözen “Adetliyken denize girmek mümkündür. Bunun istisnası adetin en yoğun geldiği 1. veya 2. gün olabilir. Bu günlerde denize girmek sakıncalı olabilir. Adetin diğer günlerinde ise, cinsel olarak aktif olmuş kadınlar vajen içine tampon yerleştirmek suretiyle denize girebilirler” dedi.

4-6 SAAT ARALIKLARLA DEĞİŞTİRİLMESİ GEREKİYOR

Normal adet kanamalarında ped kullanımının tampon kullanımına göre daha sağlıklı olduğunu belirten Dr. Sözen “Tamponun uzun süre vajen içinde kalması vajenin mikrobiyolojik ortamını değiştirmekte ve bazı bakterilerin normalin üstü bir hızla üremelerine neden olabilmektedir. Bu nedenle tampon kullanan kadınların tamponlarını sık sık, örneğin 4-6 saatlik aralarla değiştirmelerini önermekteyiz” diye konuştu.

ENFEKSİYON RİSKİNE DİKKAT

Dr. Sözen sözlerini şöyle sürdürdü: “Denize girme olanağının arttığı yaz günlerinde ped yerine tampon kullanılabilir. Çünkü tampon vajen içindeki kanamayı emerek, kanamanın mayo dışına geçmesini önler. Sık aralarla değiştirme kuralına özen gösterilirse vajende enfeksiyon riski de ortadan kalkar.”

BAKİRELER TAMPON KULLANABİLİR Mİ?

İlk adet kanamasında bile tampon kullanabilirsiniz. Vajina deliğini kaplayan doğal deri tabakası olan kızlık zarında kanamanın başlamasıyla birlikte doğal bir delik açılır ve sıvı bu delikten dışarı çıkar. İlk adet döneminde, kızlık zarı yumuşak ve kolay esneyebilir olduğundan, ona zarar vermeden, hafif kanamalı günler için tasarlanmış mini veya normal boy tampon kullanabilirsiniz. Bakireyseniz, ilk tamponunuzu kullanmadan jinekoloğunuza danışmanız, tamponu nasıl kullanacağınız konusunda ondan da bilgi almanız faydalı olacaktır.

Yorumlar