Regl kaç gün sürmelidir 2 günden az sürerse...

Regl kaç gün sürmelidir? Reglinin 2 gün sürmesi normal midir? İşte her kadının bilmesi gereken bilgiler...

Regl kaç gün sürmelidir 2 günden az sürerse...

Kadınların regl günleri değişkenlik gösterdiği gibi regl olma gün sayısı da değişkenlik gösterir. Kimi kadın 5 günden fazla regl olurken kimi kadın ise 2 gün regl oluyor. Peki hangisi normal? Uzmanlar reglinin 2 günden az sürmesinin hastalık belirtisi olduğunu belirtti. İşte bilinmesi gerekenler...

EN AZ 2 GÜN SÜRMELİ

Adet kanaması en az 2 gün sürmesi ve günde en az 2 ped değiştirilmesi normal olarak kabul edilir,bundan daha az miktar da ki adetler hipomenore olarak kabul edilebilir.

HİPOMENORE NEDİR?

Hipomenore terimi, düzenli fakat kanama miktarı olarak az olan adetleri tarif eder,düzensizlikler farklı adlandırılır.

HER KADIN 5-7 GÜN REGL OLACAK DEĞİL

Çoğu adet kanamasının azlığı şikayetiyle başvuran kadınların aslında adetleri normal sınırlardadır,her kadının 5-7 gün adet görmesi şart değil,2-3 günlük kanamalar da kısa değil ve normal kabul edilir.

REGL KANAMASI NEDEN AZ OLUR?

*Hormonal nedenler: başta gelen sebeptir,kadınların yaşı ilerleyince ve menapoz yaşına yaklaşınca veya bazı kadınlarda erken yaşta menapoza girmek gibi bir durumu olabileceğinden,kadınlık hormonlarının azalması sonucu kanama da azalır.başka bir hormonal sebep ise hipotiroidi yani tiroid bezi hormonlarının azalmasıdır (guatr).

*rahimin iç tabakasını ilgilendiren bazı ameliyatlar: mesela rahim içinden histeroskopla miyom rezeksiyonu veya nadiren kürtaj işlemlerinden sonra rahim duvarlarının birbirine yapışması sonucu.

TEDAVİ NASIL OLUR?

Tedavi genelde etkene yöneliktir,sebep hormonal ise hormon verilebilir,hipotiroidi de tiroid hormonları, erken menapoz gibi durumlarda kadınlık hormonları desteklenebilir. bazen spiral takılması adet kanamasının çoğalmasına yardımcı olur ve bir seçenek olarak uygulanabilir.

Yorumlar 2 yorum