Renkli gözlüler için makyaj önerileri nelerdir hangi renk göze en çok hangi makyaj tonları yakışır?

Renkli gözlü olmak ayrıcalıktır diye boşuna demiyoruz. Ancak gözlerinizin güzelliğini ön plana çıkarmak için bugün sizlere makyaj önerilerinde bulunduk!

Renkli gözlüler için makyaj önerileri nelerdir hangi renk göze en çok hangi makyaj tonları yakışır?

Gözleriniz renkli ve siz nasıl ön plana çıkmak istediğinizi bilmiyorsanız. Bugün gözleri renkli olanlar için makyaj yaparken dikkat edilmesi gereken yerleri ve püf noktaları renkli gözlü olup makyaj yaparken zorlananlar için derledik. Sizde bu önerilere dikkate alarak gözlerinizi ön plana çıkarabilirsiniz. İşte gözlerinizi muhteşem gösterecek öneriler...

MAVİ GÖZLÜLER İÇİN...

Genellikle dikkat ederseniz profesyonel ortamlarda (podyum, defileler) mavi gözlü makenlerin makyajına dikkat ederseniz gözleri ya bakır ve turuncu tonlarındaki farlar kullanılır. Zaten göz renklerini yapılan profesyonel makyajlardan anlayabilirsiniz. Her ne kadar uzak veya yakın mesafeden modellerin yüzünü farketmenizin nedeni ise yapılan makyaj ve gözlerde kullanılan renk skalasından kaynaklanmaktadır. Bu noktada eğerki mavi renkli gözlere sahipseniz günlük yaşamınızda veya özel gecelerde gözlerinizin rengini ön plana çıkarmak için bakır, turuncu ve ışıltılı farlardan yararlanabilirsiniz. Aynı zamanda kalın bir eyeliner göz renginizi belirginleştirmede yardımcı olacaktır. 

YEŞİL GÖZLÜLER İÇİN...

Yeşil gözlülerin özellikle kullanması gereken renklerden biri mutlaka mor fardır. Gözlerinizi ön plana çıkarmaya yardımcı olan ve büyüleyici bakışlar elde etmenize yardımcı olan mor renk özellikle koyu renk ve bordoya kaçan mor olmasına dikkat edin. Ancak aynı zamanda gözlerinize ışıltı kazandırmak istiyoranız, altın ve bakır tonlarında ışıltılar size çok yakışacaktır. Evet! her kadına siyah ve kalın eyeliner yakışır ancak yeşil gözlüler özellikle gözlerinde eyeliner çekecekleri zaman renginin siyah değil kahverengi olmasına özellikle dikkat etmeye çalışın. Zira koyu renkli bir eyeliner göz renginizi bastırabilir. 

ELA GÖZLÜLER İÇİN...

Sıra geldi ela rengi gözlereee. Ela göz rengi diğer gözlere oranla oldukça tehlikeli bir renktir. Değişken bir renk yapısı olduğu için ela gözlerin özellikle toprak rengi, mor, yeşil ve gri tonlarını kullanmalarını öneriyoruz. Bu noktada aksi diğer renkler gözlerinizin çabuk değişkenliğe girmesini sağlayarak göz renginizi arka plana atmaktadır. 

Yorumlar