40 yaşından sonra bu egzersizleri yapın!

...



Menopoz birçok problemi beraberinde getiriyor. 40 yaşın üzerindeki kadınların birçoğu güçsüz kemiklerden, anksiyeteden, beslenme bozukluğundan ve benzeri rahatsızlıklardan şikayetçi. Menopoz dönemindeki kadınların şikayetlerinden kurtulmaları için beslenmeye dikkat ettikleri kadar egzersizlere de önem vermeleri gerekiyor. Egzersizler vücudu esneterek yaşlanmayı geciktiriyor, hazmı kolaylaştırıyor ve sinir sistemini kontrol altında tutuyor.
7 1


40 yaşından sonra yapılan egzersizler kanser hücrelerinin oluşmasını engellemeye yardımcı olur. Göğüs kanseri, kemik erimesi, kalp krizi, obezite gibi hastalık risklerini büyük ölçüde azaltır. Egzersizler zihni rahatlatarak kişiyi stresten uzak tutar, sakin ve huzurlu olmasını sağlar.
7 2

Esneme


40 yaşın üzerindeki kadınlar kendilerini zorlamayacak bir egzersiz programı tercih edebilirler. Kolay esneme ve mekik areketleri ya da 20 dakikalık aerobik veya yürüyüş kasların rahatlamasına yeterli olacaktır.
7 3

Nefes alma


Diyafram nefesi zihni rahatlatır ve nefes alma güçlüğünü ortadan kaldırır. Derin derin alınan diyafram nefesleri aynı zamanda sizi zinde tutar.
7 4