Risotto nasıl yapılır, risottonun malzemeleri nelerdir?

Bugün sizler için İtalyan mutfağının vazgeçilmez lezzet tarifleri arasından 'Risotto'nun tarifini hazırladık. Sizde pratik bir şekilde evde deneyebilirsiniz.

Risotto nasıl yapılır, risottonun malzemeleri nelerdir?

Farklı kültürlere ve farklı lezzetlere açık olanlar için bugün İtalyan mutfağındaki lezzetler arasından 'Risotto' tarifini seçtik. Yapımı oldukça kolay ve pratik olan bu yemeği sizle kolaylıkla evinizde deneyebilir evinize gelen misafirlerinize farklı bir damak tadı sunabilirsiniz...

MAZLEMELER;

-750 gr tavuk suyu

-2 kaşık zeytin yağı

-Yarım soğan (ince doğranmış)

-1 diş ezilmiş sarımsak

-2 adet defne yaprağı

-250 gram Arborio  pirinci

-35 gr tereyağı

-35 gr parmesan

-Tuz, karabiber

Yapılış aşaması; Öncelikle tavuk suyunu ocağa alıp ısıtmaya başlayın, kaynayınca ateşten alıp ocağın diğer kısmında bekletin. Başka bir kaba zeytinyağını ekledikten sonra, ince doğranmış soğanları katıp şeffaflaşana dek karıştırarak pişirin. Ardından sarımsakları ekleyin. Daha sonra, pirinci  de ekleyip iyice karıştırın.Tuzu ve biberi ekledikten sonra, karıştırmaya devam ederken defne yapraklarını ekleyin.

Biraz karıştırdıktan sonra artık tavuk suyunu ekleme vaktiniz geldi. Bu aşamada tavuk suyunu azar azar eklememiz gerekiyor, hepsini birden dökmeyin. Tavuk suyunu bir kepçe yardımıyla döküp, karıştırarak pirincin çekmesini sağlıyoruz.

Karışım tavuk suyunu çektiğinde tekrar kalan tavuk suyundan yavaş yavaş ekliyoruz. Bu şekilde tüm tavuk suyunu eklemeliyiz. Bu işlem yaklaşık 15-20 dakika sürecektir. Pirinçler yumuşamalı, fakat yine de dişe gelecek kıvamda kalmalıdır. Ocağı kapattıktan sonra, tereyağı ve rendelenmiş parmesan peynirimizi de ekleyip iyice karıştırıyoruz. Her şey karıştıktan sonra, defne yapraklarını çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun..

 

Yorumlar