Romatizmal ağrılara ne iyi gelir? Romatizmal ağrılar nasıl geçer?

Gün içerisinde koşturmayla kaslarımız geriliyor ve bazı romatizmal ağrılara maruz kalıyoruz. Romatizmal ağrılara iyi gelecek doğal yöntemleri sıraladık.

Romatizmal ağrılara ne iyi gelir? Romatizmal ağrılar nasıl geçer?

Gün içerisinde okul, ev, iş koşuşturmasında vücut kaslarımız zaman zaman geriliyor ve bizi rahatsız edecek boyutlarda zaman zaman ağrılara maruz kalıyoruz. Bu noktada sık sık karşılaştığımız rahatsızlıklar başında bu ağrılar yerini alıyor. Bunun nedenlerinin yanında aslında vücudumuzu yeteri kadar hareket ettirmediğimiz için bu ağrılar başlı başına bizi ele geçirmektedir.

İş, okul koşturması aslında saatlerce bir sıranın üzerinde oturmak, iş yerinde saatlerce bilgisayar başında oturmak vücut kaslarımızı etkilemektedir. Bu noktada tabikide egzersizi hayatımızın her alanında bulundurmamız gerekmekle beraber beslenme yatmaktadır. Uzmanlar kasılan ve sıkışan kasları gevşetmek amaçlı 'kas gevşetici' özelliği gören doğal bitkilerin tüketilmesini tavsiye ediyor. Her ne kadar bu bitkiler ilaçlara ve tedavilere oranla etkisini geç gösterse de şçerisinde bulunan vitamin ve mineraller sakinleştirici özelliği ile romatizmal ağrılarınıza büyük ölçüde fayda sağlamaktadır. İşte o bitkiler...

romatizmal ağrılara ne iyi gelir

BİBERİYE

Kullanım alanları oldukça çeşitli olan bu bitki yemeklere baharatlar arasında vazgeçilmez sayılmaktadır. Biberiyenin birden fazla fayda sağlamaktadır. Kadınların adet kramplarından tutun suda seyreltilip duş esnasında bile kullanılıyor. Biberiyenin romatizmal ağrılara nasıl faydası olabilir diye soracak olursanız. Biberiye yağı ile vücudunuzda ağrıyan yerlerinize sürdüğünüzde ağrılarınızın dindiğini hissedebilirisiniz. 

ARNAVUT BİBERİ

Mutfağınızda genellikle yemeklerde kullandığınız arnavut biberi aslında kas kramplarına oldukça iyi gelmektedir. 

KEKİK

Ferahlatıcı ve rahatlatıcı kokusu ile hem yemeklerin hemde bitki çaylarının vazgeçilmezleri arasında yerini alıyor. Kekik aynı zamanda ağrı kesici özelliğiyle de bilinmektedir. Kekik yağını zeytin yağı ile karıştırarak ağrıyan yerlerinize masaj yaptığınızda romatizmal ağrılarınızın dindiğini hissedeceksiniz.

D VİTAMİNİ

Her derde deva güneş! Günlük yaşamlarında kas ağrıları olan kişilerde dikkat edecek olursanız D vitamini eksikliği olduğunu göreceksiniz. Gerek D vitamini gıda takviyesi alarak gerek D vitaminin temel kaynağı olan güneşten yararlanarak romatizmal ağrılara oldukça fayda sağlamaktadır. 

NANE

Kas gevşetici denince akla gelen bitkiler arasında bulunan nane sırt, bacak, kas ve baş ağrısına oldukça iyi gelmektedir. İçerisinde bulunan mentol analjezik anti-inflamatuar ve antispazmodik özelliklerinin olması iltihabı hafifleterek ağrıları azaltmaktadır. 

YABAN MERSİNİ

Kas ağrılarınıza iyi gelecek bir başka bitki ise yaban mersini yer alıyor. Egzersiz öncesi veya sonrasında tüketildiğinde kas hasarında oluşacak iyileşmeyi hızlandırıyor. İçerisinde bulunan antioksidanlar, oksidatif stresi ve inflamasyonu azaltıyor.

 

Yorumlar