Ruj seçimi nasıl yapılmalı satın alırken bu 2 maddeyi göz önünde bulundurun!

Ruj seçimi nasıl yapılmalıdır? Ruj seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Biz kadınlar güzelliğimize oldukça düşkünüz ancak sağlık daha da önemli!

Ruj seçimi nasıl yapılmalı satın alırken bu 2 maddeyi göz önünde bulundurun!

Ruj seçimi nasıl yapılmalı? Ruju neye göre seçeriz? Ruj seçimi yaparken göz önünde bulundurulması gerekenler neledir? Ruj seçerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Biz kadınlar için dış görünüş oldukça önemlidir. Ancak Her ne olursa olsun sağlık her şeyden daha da önemli o yüzden kozmetik ürünlerinde ki gün içerisinde sık sık kullandığımız ve tazelediğimiz makyaj ürünü olan ruj seçimi yaparken oldukça dikkat etmeniz gerekiyor. İşte ruj seçimi yaparken göz önünde bulunduran 2 madde...

1) SAĞLIK HER ŞEYDEN DAHA DA ÖNEMLİ!

Günümüzde teknolojinin ilerlemesiyle beraber güzelliği çok çabuk elde edebiliyoruz. Ancak güzellikten daha da önemli olan sağlığımızın olduğunu hiç bir zaman es geçmememiz gerekmektedir. Bu yüzden biz kadınların güzelliğe bu kadsr önem verirken ve gün içerisinde sıklıkla tercih ettiğimiz makyaj ürünleri ile bu kadar yüz göz olmuşken dikkat etmemiz gereken bazı durumlar var. Bu durumlardan biri de sıklıkla tercih ettiğimiz kozmetik ürünlerinin içerisinde paraben, mineral yağ, alerjen parfüm, hayvansal kaynaklı etken madde, SLS & SLES ve Krom, Nikel, Kobalt, Paladium ve Civa olmak üzere vücuda zararlı olan ağır metaller içermeyen markaların tercih edilmesi gerekiyor. Bu nedenle diğer kozmetik ürünlere göre daha pahalı olsa da dermokozmetik ürünler tercih edilmesi oldukça önemli.

ruj seçerken dikkat edilmesi gerekenler

2) TEN-GÖZ VE SAÇ RENGİNİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURUN!

Ten, göz ve saç renginize uygun ruj renkleri seçerek hem makyajın yüzünüze yakışmasını sağlayabilir hem de daha canlı ve enerjik bir görünüme kavuşabilirsiniz. Ten renginize göre ruj seçimi yaparken ruju bileklerinize sürerek denemek yerine dudaklarınızda deneyerek renginin size yakışıp yakışmadığına karar vermelisiniz. Deneme ürünlerinin her seferinde yeni açılmış ruj fırçası ile kullanılmasına da dikkat etmek gerekiyor. Temelde 5 cilt tonu var: Çok açık, açık, orta, koyu, çok koyu ciltler…

Rujunuzu seçerken her zaman göz, ten ve saç renginizi ön planda bulundurarak renk seçimi yapmaya özen gösterin. Böylelikle tercih ettiğiniz ruj rengi cildinizi daha canlı ve sağlıklı göstermesini sağlayacaktır. Ruj seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken bir diğer etken de ruj seçimi yaparken rengi koluuzda değil dudağınızda denemeniz gerekmektedir. Bunun nedeni ise kolunuzdaki renk ve dudağınızdaki rengin farklı olmasıdır. Böylelikle kolunuzda deneyip satın aldığınız ruj dudağınıza sürdüğünüzde farklılık gösterebilir.

Yorumlar