Rulo kurabiye nasıl yapılır malzemeleri nelerdir leziz bir tat!

Rulo kurabiye nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle tadı damağınızda kalacak bu tarife bayılacaksınız!

Rulo kurabiye nasıl yapılır malzemeleri nelerdir leziz bir tat!

Rulo kurabiye nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Çay saatlerinize eşlik edecek bu tarif ağızda dağılan yumuşacık yapısıyla unutulmazlarınız arasına girecek. Misafirlerinize gönül rahatlığıyla ikram edebileceğiniz bu enfes tadı bir an önce denemelisiniz. İşte malzeme listesi ve hazırlanışı ile rulo kurabiye tarifi! 

MALZEMELER: 

250 gram tereyağı (oda ısısında yumuşamış),1 adet yumurta,1 çay bardağı pudra şekeri,1 paket vanilin,1 paket kabartma tozu, 3,5 - 4 su bardağı un,2 yemek kaşığı kakao(hamurun yarısına eklenecek)

HAZIRLANIŞI: 

Geniş bir yoğurma kabına oda ısısında yumuşamış tereyağı, yumurta, pudra şekeri, vanilin ve kabartma tozunu ekleyin. Üzerine unu azar azar ekleyip yoğurmaya başlayın ve ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar hamuru yoğurmaya devam edin. Kıvama gelen hamuru ikiye ayırın. Bir tanesini, iki pişirme kağıdının arasına koyup yarım santim kalınlığında açın. Yoğurma kabındaki diğer hamurun üzerine kakao ekleyin ve tekrar yoğurun. Hamur çok sert olursa çok az su ekleyip yoğurmaya devam edin. Kıvama gelen hamuru diğer hamur gibi açın.
Beyaz hamurun üzerine kakaolu hamuru güzelce yerleştirin ve pişirme kağıdı yardımıyla rulo haline getirin. Pişirme kağıdıyla hamuru sarıp en az 1 saat buzdolabında bekletin. Sertlemiş olan hamuru 1 parmak kalınlığında dilimler olacak şekilde kesin ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin. Kurabiyeleri önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika kadar kontrollü olarak pişirin.

 

Yorumlar