Rus Salatası nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?

Rus salatası malzemeleri nelerdir? Rus Salatası nasıl yapılır? Kadınların gün yaptığı zaman sofralarından eksik etmediği Rus Salatasını bir de böyle deneyin.

Rus Salatası nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?

Mayonezi ile bayıldığımız Rus salatası hanımların gün yaptığı zaman sofralarından eksik etmediği bir tat. Evet kalorili bir salata ama arada bir kaçamak da yapabiliriz pekala. İşte sizlere leziz mi leziz Rus salatası tarifi ve malzemeleri...

MALZEMELER

3 adet patates
2 adet havuç
1 su bardağı dondurulmuş bezelye
1 su bardağı mayonez
6 adet salatalık turşusu
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
Püf noktası: Mayonezi haşlanan sebzeler soğuduktan sonra salatanıza ekleyin.

YAPILIŞI

Havuçların kabuklarını soyun ve küçük küpler halinde doğrayın. Dondurulmuş bezelyeler ile birlikte kaynar suda haşlayın. Patatesleri, ayrı bir tencerede kabuğunu soymadan yumuşayana kadar haşlayın. Ardından suyunu süzün ve soğuması için bekletin. Haşlanan patatesleri bezelye ve havuç küpleri ile uyumlu olacak şekilde doğrayın. Suyunu süzdüğünüz ve soğuyan doğranmış tüm sebzeleri salata kasesine aktarın. Salatalık turşularını minik minik doğrayın. Mayonezi, tuz ve karabiber ilavesiyle çırpın. Doğranmış turşuları ve mayonezi salata kasesine aktarıp, karıştırdıktan sonra salatanızı bekletmeden servis edebilirsiniz. Sevdiklerinizle paylaşın.

Yorumlar