Ruşeym yağı faydaları nelerdir sperm sayısını arttırıyor!

Ruşeym yağı faydaları nelerdir? Sürekli buğday tohumu yağı ile karıştırılan ama ondan farklı olan ruşeym yağının faydalarına inanamayacaksınız!

Ruşeym yağı faydaları nelerdir sperm sayısını arttırıyor!

Ruşeym buğday özü anlamına gelen bir kelimedir. Buğday tanesinin tepesinde bulunan canlı kısımdaki çekirdeklerin yağı da ruşeym yağıdır. Ruşeym yağının sağlığa olan faydaları saymakla bitmiyor. Peki ruşeym yağının faydaları nelerdir? Bu sorunun yanıtını sizler için öğrendik. İşte bu yağın sağlığa olan akılalmaz  faydaları! 

ÇOK DEĞERLİDİR

Buğday tanesinin tepesinde bulunan, canlı kısma ruşeym denir. O kısımda bulunan çekirdeklerin yağı ruşeym yağıdır. Buğdayın öz kısmından embriyosundan elde edilir. Çok değerlidir. Bunun bu kadar değerli olmasının sebebi, buğdayın una dönüştürülürken, bir ton işlenmiş buğdaydan sadece bir kg ruşeym yağı elde edlimesindendir.

BUĞDAY TOHUMU YAĞI İLE KARIŞTIRILMAMALIDIR!

Bu yağ buğday tohumu yağı ile karıştırılmamalıdır. Buğday tohumu yağı, buğday çekirdeklerinin işlenmesi ile elde edilir. Ruşeym yağı ise buğdayın özünden elde edilen bir yağdır. 

KALP SAĞLIĞINI KORUR!

İçeriğindeki omega 3 sayesinde kolesterolü dengeler. Kan dolaşımını iyileştirir. Bu sayede kalp krizi yada inme geçirme riskini azaltır. Ayrıca kan dolaşımının düzenli olması büyüme ve gelişmeyi olumlu etkiler.

DOĞURGANLIĞI ARTTIRIR!

Erkeklerde sperm sağlığını koruyarak sperm hareketliliğini arttırdığı için iktidarsızlığa iyi gelir. Aynı zamanda testesteron miktarını yükselterek sperm sayısını arttırır. Kadınlarda hamile kalma ihtimalini arttırır.

hamilelik

BEYNE YARAR SAĞLAR!

İçeriğindeki A, E vitaminleri ve antioksidanlar sayesinde hafızayı güçlendirir. Konsantrasyonu arttırır. Dikkat dağınıklığına iyi gelmesi ruşeym yağının faydaları arasındadır.

 

KAN ŞEKERİNİ DÜZENLER!

Magnezyum kan şekerini dengede tutmaya yardım eden bir mineraldir. Bu sayede kan düzeyleri ve glikoz miktarları dengede tutulur. Şeker hastalığına fayda sağlar

ENERJİ VERİR

Kaslarda bulunan omega 3 yağ asitlerini kullanılabilir enerjiye dönüştürür. Egzersiz sırasında oksijen alımını kolaylaştırarak enerji verdiği için sporculara önerilir.Mineral madde ve vitaminler açısından zengindir. A, B, B6, E vitaminlerinin yanı sıra folik asit, fosfor, magnezyum ve potasyum içerir. Omega 3 ve omega 6 yağ asitlerini bulundurur.

KEPEK OLUŞUMUNU ENGELLER

Ruşeym yağının faydaları saymakla bitmez. Bu faydalardan biri de saç üzerindeki olan faydasıdır.İçerdiği omega 6 yağ asidi ve linoleik asit sayesinde saç bakımı sağlar.Kepek oluşumunu önler.Saç dökülmesini engeller.

ERKEN YAŞLANMAYI ENGELLER

Bu yağın cilde olan faydaları da inanılmazdır. Cilt kırışıklıkları ve yara izlerine iyi gelir.Kuru ciltleri nemlendirir.Yeni hücrelerin oluşumu için gerekli olan kollajen yapıyı arttırır.Erken yaşlanmayı engeller.İçeriğindeki E vitamini sayesinde cildi besler.Sedef hastalığı ve egzama gibi cilt hastalıklarına iyi gelir.Vücutta meydana gelen şişlikleri indirir.Cilt hasarına karşı koruma sağlar.Doku hasarını azaltarak doku büyümesini hızlandırır.Cilde uygulanışı şu şekildedir:Kuru ciltleri nemlendirmek amacıyla kullanılabilir. Bu etkisi için 2 yemek kaşığı ruşeym yağı, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı ve 2 yemek kaşığı tamanu yağı bir kasenin içinde karıştırılır. Bu şekilde cildinize sürebilirsiniz, sonuca inanamayacaksınız.

GENELLİKLE SALATALARIN ÜZERİNE DÖKÜLEREK TÜKETİLİR

Bu yağın kullanımı ise genellikle salatalar üzerinde olmaktadır.Tek başına kullanmak yerine bazı yağlar ile seyreltilerek kullanılması tavsiye edilir. Cilt için hindistan cevizi yağı, jojoba yağı, lavanta yağı, sandal ağacı yağı gibi yağlarla belirli ölçülerde karıştırılarak kullanılabilir.

ÇÖLYAK HASTALIĞI OLANLAR KULLANMASIN!

Bu yağın faydalarının yanı sıra zararları da bulunmaktadır. Örneğin çölyak hastalığı yada gluten alerjiisi olan kişiler kullanmamalıdır.Yağ,bazı kişilerde mide bulantısı ve kusmaya neden olabilir.Parkinson, hipertansiyon, kolesterol düşürücü ilaçlar ile etkileşime girebilir. Düzenli kullandığınız bir ilacınız varsa ruşeym yağı kullanmadan önce doktorunuza danışmalısınız.Cilde sağladığı olumlu yanların dışında bazen olumsuz sonuçlarda verebilir.Cilt üzerinde kullanmadan önce cildinizin küçük bir kısmına uygulayarak denemeniz önerilir.



Yorumlar 2 yorum