Rusya'da yeni doğan bebekleri soğuğa alıştırmak için bakın ne yapıyorlar...

Daha sağlıklı olmalarını sağlamak amacıyla soğuk havada buz gibi suyla yıkadıkları bebekler, bizzat anneleri tarafından bu soğuk suya sokuluyor!

Rusya'da yeni doğan bebekleri soğuğa alıştırmak için bakın ne yapıyorlar...

Daha sağlıklı olmalarını sağlamak amacıyla soğuk havada buz gibi suyla yıkadıkları bebekler, bizzat anneleri tarafından bu soğuk suya sokuluyor. Böylece bebeklerin vücut direncinin artacağına ve kan akışının hızlanarak bağışıklık sistemlerinin güçlü olacağına inanılıyor.

Birkaç aylık bebekler -21 derece soğuk suya atılarak ortalama olarak 2-3 dakika suda tutuluyor. Ara sıra sudan çıkarılıyor ve aralıklarla suya tüm vücudu sokularak -21 derece soğuk suyun içerisinde kalmaları sağlanıyor.

Ya da bir kova buz gibi suylu bebeklerin başlarından aşağıya döküyorlar. Dondurucu soğukta süren bu uygulamanın ardından ise bebekler kürke sarılarak ısıtılmaya çalışılıyor.

Uzmanlar önermiyor

Uzmanlar bu geleneğin bebekler üzerindeki faydasında ise kararsız. Bazı uzmanlar bu durumun iyi etkileri olacağını düşünse de bir diğer görüş kötü sonuçlara sebep olabileceği.

Fakat gözlemlenen örneklere bakıldığında bugüne kadar bu yöntemin uygulandığı bebeklerde herhangi bir sağlık sorunu olmadığı ve yetişkinlere oranla daha sağlıklı yetişkin olabildikleri ortaya çıkmış.

Yorumlar