Rüya görmek ne işe yarıyor, sağlık için neden önemli?

Her ne kadar bazı insanlar uykuyu çok sevmesede insan hayatı ve devamı için oldukça önemlidir. Peki rüya görmek ne işe yarıyor, sağlık için neden önemli?

Rüya görmek ne işe yarıyor, sağlık için neden önemli?

Yapılan araştırmalara göre, REM yani rüya sahnesinin meydana geldiği aşamada daha fazla zaman harcayan kişilerin hafif elektrikçarpmalarına maruz kaldıklarında korku ile ilişkili beyindeki aktivitelerin düşük olduğu keşfedilmiştir. Üstüne üstünlük bu uykunun tek yanı değil yapılan bir çok araştırma REM uykusunun kişiye çok fazla fayda sağladığını ortaya koymaktadır.

REM UYKUSUNDA NELER OLUYOR?

REM uyku sürecinde toplam 5 aşamalı süreçten oluşmaktadır. Bu aşamaların ilk dört evresinde derin uykuya dalış sürecidir. Beşinci evrede ise beyin aktiviteleri ve canlı hayaller artmaktadır. Bu uyku genellikle gecenin ilk saatlerinde kısa bir sürede meydana gelmektedir. Sabaha karşı yani uykunun son evrelerinde daha da kuvvetlenmektedir. 

REM UYKUSUNUN YARARLARI NELERDİR?

Son zamanlarda yapılan bir çok araştırmaya göre REM uykusunu iyi bir şekilde alan kişilerin duygularının çok daha iyi olduğu ve iyi bir şekilde okuyabilidiği gözlemlenmiştir. Uykuya yatmadan önce duygusal görüntüler izleyen kişiler ertesi gün uyandıktan sonra aynı duygulara daha fazla tepki gösterdiği gözlemlenmiştir. Yani duygusal açıdan çok daha fazla iyi bir şekilde uyanıyorsunuz. 

Yorumlar