Sabahları kolay uyanmanın yolları neler 5 yöntemle dinç kalkabilirsiniz!

Sabah kolay uyanmanın yolları nelerdir? Her sabah erken uyanırken sıkıntı yaşayanları zınk diye ayağa kaldırmanın 5 yöntemi!

Sabahları kolay uyanmanın yolları neler 5 yöntemle dinç kalkabilirsiniz!

Sabahları erken uyanmanın yolları nelerdir? Sabahları kolay uyanmak için yapılması gerekenler neler? Her sabah işe giderken veya okula giderken uyanmak sizin için eziyet haline geliyor olabilir. Ancak bu durumu tam tersine çevirebilirsiniz. İşte her sabah sizi zınk diye ayağa kaldıracak 5 yöntem...

GECE UYKUSU DEYİP ES GEÇMEYİN!

Biliyoruz herkesin aklına ilk gelen şeylerden biri de gece uykusu olabilir ancak es geçilemeyecek en önemli maddelerden biridir. Vücut hafıza güçlendirmeyi ve beyni dinlendirmeyi uyku esnasında gerçekleştiriyor. Kaliteli uyku sadece yorgunluğunuzu değil iyi hissetmenizi de sağlamaktadır. 

SABAH EGZERSİZLERİNİ İMKANSIZLAŞTIRMAYIN!

Sabahları erken uyanmak yeterince zorken egzersiz de nerden çıktı diyebilirsiniz. Ancak önerilerin hepsini yaptığınızda oldukça dinç uyandığınızı fark edeceksiniz ve sabah sporu sizi kendinize getirecek en etkili yollardan biridir. Böylelikle her sabah güne hem dinç hemde fit bir vücutla selamlayabilirsiniz. 

NOT ALIN!

Yanınızada her zaman bir ajanda bulundurun. Gün içerisinde yapacağınız işlerinizi dinç kafayla not alın ve okuyun. Gün içerisinde böylelikle hem yapacağınız işler aksamamış olacak hemde güne daha bilinçli bir şekilde başlamış olacaksınız. 

HAZIRLIĞI SABAHA BIRAKMAYIN!

Zaten her sabah erken kalkıyorsunuz ve bu zaman diliminde ne giyeceğinizi nasıl bir makyaj yapacağınızı veya hangi parfümü sıkacağınızı düşünerek vakit kaybetmeyin. Güne başlamadan bir gece öncesinde sabah ne giyeceğinizin, saç ve günlük tepeden tırnağa olan komibininizi ayarlayın. Böylelikle sabah uzun dakikalar boyunca bunları düşünüp zamanınızdan çalmamış olacaksınız. Bunun yerine güzel bir kahvaltı yapabilirsiniz.

GECE RUTİNLERİNİZ OLMALI!

Yatmadan önce sizi uykuya hazırlayabilecek ve sizi rahatlatacak aktivitelerde bulunabilirsiniz. Bütün günün yorgunluğunu üzerinizden atabilecek ve uykuya hazırlayacak şeyler yapabilirsiniz. Mesela papatya veya melisa çayı içebilirsiniz, kitap okuyabilirsiniz. 

Yorumlar