Saç boyası halıdan nasıl çıkarılır amonyak dökün!

Saç boyası halıdan nasıl çıkarılır? Yanlışlıkla halınıza döktüğünüz saç boyasını evde uygulayacağınız basit yöntemlerle temizleyebilirsiniz!

Saç boyası halıdan nasıl çıkarılır amonyak dökün!

Saçımızı boyarken zaman zaman hoş olmayan kazalarla karşılaşabiliyoruz. Örneğin, saç boyasını halıya dökmek gibi. Böyle bir durumla karşılaştığınızda hemen endişelenmeyin. Evde uygulayacağınız basit yöntemlerle saç boyasını halınızdan çıkarabileceksiniz. Peki saç boyası halıdan nasıl çıkarılır? İşte saç boyasını halıdan çıkarma yöntemleri! 

LEKE SÖKÜCÜ İLE TEMİZLEYİN 

Saç boyasını bçak yardımıyla olduğu yerden kazıyarak alın. Daha sonra üzerine leke sökücü sıkıp 5 dakika bekletiniz. Köpüklü sabunu nemli bir bezin üzerine sıkınız. Bezi dairesel hareketlerle halının üzerinde gezdiriniz. En son bezini iyice durulayıp halınızdaki köpükleri temizleyiniz. Halınızın tertemiz olduğunu göreceksiniz. 

SAÇ BOYASININ ÜZERİNE AMONYAK DÖKÜN

 Saç boyasını üzerine amonyak dökünüz. Amonyağı halının üzerinde 15 dakika bekletiniz daha sonra temiz bir bez yardımı ve soğuk su ile temizleyiniz. Halınızdaki lekenin yumuşayarak çıktığını göreceksiniz. 

BULAŞIK DETERJANI VE BEYAZ SİRKE İLE TEMİZLEYİN 

Saç boyasını halıdan çıkarmanın bir başka yöntemi ise; Bir kaşık bulaşık deterjanı ile bir kaşık beyaz sirkeyi karıştırınız. Bu karışımı halınzın üzerindeki lekeye dökün. 5 ila 7 dakika arasında bekletin. Temiz bir bezle durulayın. 

Yorumlar