Saç egzaması nedir neden olur belirtileri nelerdir saç egzamasına iyi gelen doğal yöntemler

Dayanılmaz bir kaşıntı ve acı hissi saç egzamasının habercisidir, yaz gelmeden saç egzamasından korunma yöntemlerini öğrenin!

Saç egzaması nedir neden olur belirtileri nelerdir saç egzamasına iyi gelen doğal yöntemler

Biz kadınlar için saçları son derece önemlidir, ancak zaman zaman birçok sebebe bağlı olarak saç derimizde sorunlarla karşılaşabiliyoruz. Son zamanlarda ortada hiçbir neden yok saçınız dayanılmaz derecede kaşınıyor,saç deriniz kabuk bağlayıp, omuzlarınıza yağmur gibi kepek yağıyorsa dikkat! Saç egzamasının belirtileri ile karşı karşıya olabilirsiniz! Saç egzaması olduysanız bunlara dikkat!

Yıkanırken saçlarınıza nazik davranın

Tüm vücuda hatır hutur girişilen hamam kültüründen, kalıp sabunla yıkanma geleneğinden geldiğimizin farkındayız. Ancak iş egzamaya vardıysa, bu alışkanlıklarımızı değiştirmemizin vaktidir. Saç derinizin hassas yapısı egzama yüzünden daha da narinleşir. Parmaklarınızla sertçe bastırmanız, kafanızı çok sert ovalamanız bu saç derinize ve koruyucu yağ tabakasına zarar verir; üstelik egzamanın etkilerini de arttırır.

Katiyen kaşımayın

Egzama kaşıntısı vurduğunda işlerin ne kadar zorlaştığını çok iyi biliyoruz (yazarımız egzamadan muzdarip). Ancak kaşımak her şeyi çok daha kötüye götürüyor, aklınızda bulunsun. Kaşıdıkça zaten narinleşen saç derinize zarar veriyorsunuz, hattâ zaman zaman kanamasına sebep oluyorsunuz. Bu hem egzamanın etkisini arttırıyor, hem de kanamalar egzamalı bölgelerin yayılmasına sebep oluyor.

Bal

Bal, egzama için bir tedavi yöntemi değildir. Ancak antibakteriyel ve mantar önleyici özellikleri sayesinde egzama yaralarını hafifletebilir, kaşıntıları giderir, deri dökülmelerinin mümkün mertebe önüne geçer. %90 bal ve %10 su oranı ile hazırladığınız karışımı 2-3 dakika boyunca egzamalı bölgelere uygulamanız, ardından ılık suyla durulamanız yeterli!

Yorumlar