Saç kepeği nasıl geçer? Kepeklerden kurtulma yöntemleri nelerdir?

Kepekli saçlar bazen çok can sıkıcı olabilir, saç kepeklerinden kurtulmanız için doğal formüller hazırladık...

Saç kepeği nasıl geçer? Kepeklerden kurtulma yöntemleri nelerdir?

 Bşr çok şampuan markası reklamlarında kepekten kurtulmayı vaad ediyor ancak ne yazık ki bu pek mümkün olmuyor, kepek saçınıza bir kere girdiyse, çıkması uzun zaman alıyor. Sizler için ev yapımı doğal yöntemler hazırladık! Bu yöntemlerle saç kepeklerinizden kurtulacaksınız...

2 aspirini toz haline getirin ve saçınızı yıkayacağınız şampuana ekleyin. Bu karışımı saçınızda 1-2 dakika bekletin. Sonra iyice durulayın ve normal şampuan ile tekrar yıkayın.

Saçlarınızı ıslatın ve bir avuç dolusu kabartma tozu ile saçlarınızı saç derisine doğru iyice ovalayın. Sonra saçınızı iyice durulayın ve kurutun.

Bu yöntemi saçınızı her yıkadığınızda yapın. Fakat sadece kabartma tozu kullanın, şampuanlamayın. Saçınız başlangıçta kuruyabilir. Ancak, birkaç hafta sonra saç deriniz doğal yağlar üretecek, saçlarınız daha yumuşak olacak ve saç derinizin pul pul olmasından kurtulacaksınız.

İki yemek kaşığı limon suyu ile saç diplerinize masaj yapın. Sonra saçınızı durulayın. Daha sonra bir fincan suya bir çay kaşığı limon suyunu karıştırın ve bununla saçlarınızı ıslatın. Bu uygulamayı saçınızdaki kepekler kaybolana kadar her gün yapın.

Kötü durumdaki yoğun kepeği tedavi etmek için, saçınızı düzenli olarak şampuanla yıkayın, sonra ağız gargaralarıyla durulayın. Daha sonra saçlarınıza düzenli arıtıcı kreminizi sürebilirsiniz.

Şampuandan önce, kuru olan saç derisine tuzluk ile biraz tuz serpin. Sonra bu tuzu saç diplerine masaj yaparak yedirin. Daha sonra şampuanla yıkayın.

Yorumlar