Saç maskesi nasıl kullanılır her saçın neme ihtiyacı vardır!

Saç maskesi saça nasıl uygulanır? Hacimli ve bakımlı saçlar için saçınızın neme ihtiyacı olduğunu unutmayın. İşte evde saç maskesi kullanmanın püf noktaları!

Saç maskesi nasıl kullanılır her saçın neme ihtiyacı vardır!

Bakım denince akla sadece cilt ve kişisel bakım değil saç bakımıda gelmelidir. Unutulmaması gereken noktalardan biri de dış görünüşünü tamamlayan ve tarzınızı oluşturan saçlardır. Bir kaşın insandaki değişimi kadar saçlar da oldukça etkilidir. Bu yüzden saçlarınızında nem ihtiyacı olduğunu unutmayın. Bakımlı ve hacimli saçlar için banyo öncesi ve sonrası saçlarınıza bakım yapmayı ihmal etmeyin! Elmaelma.com okurları için banyo öncesi ve sonrasında saça bakım yapmanın inceliklerini hazırladık!

SAÇ KREMİ VE SAÇ MASKESİ ARASINDA NASIL BİR FARK VAR?

Saç kremi, her banyo sırasında, günlük saç bakımında, saçlarımızın uç ve boylarına sürdüğümüz, saçları yumuşatan kremlerdir. Ayrıca saç kremini her saç tipi kullanabilir. Saç maskesi ise saçı yumuşatmanın yanında daha yoğun ve hedefe yönelik bakımlar sağlar. Yoğun şekilde saçı nemlendirdiği için saç kreminden farklı olarak her saç tipine uygulanmaz. Yıpranmış, işlem görmüş, kuru saçlara uygulanır.

Saç maskesinin saç kreminden bir diğer farkı ise uygulama sıklığıdır. Saç kremini saçlarını her şampuanladıktan sonra saçın uç ve boy kısımlarına uygulayabilirsin. Ancak saç maskelerini haftada bir veya iki kere uygulamak gerekir.

SAÇ MASKESİ SAÇA NASIL UYGULANMALI?

Şampuan sonrasında: Saçlarını şampuanladıktan sonra ılık su ile iyice durula. Daha sonra mikro-fiber havlu ile saçının nemini al ve saçlarının uç ve boylarına saç maskeni uygula. Saç uçlarına eşit şekilde dağıttığından emin olmak için parmaklarınla saçlarını nazikçe tarayabilirsin.

Banyo öncesinde: Banyo öncesinde saçlarına maske uygulayabilirsin. Hatta bizce en etkili yöntem bu! Saçlarına maskeyi uyguladıktan sonra, ılık bir havluyu (ütüyle ısıttığın) saçlarına sarmalısın. Böylece sıcak hava ile birleşen saç maskesi, daha iyi bir sonuç verecektir. Maskenin ambalajında yazan bekleme süresine uygun olarak bekle ve süre bittikten sonra saçlarını ılık su ile durula. Saçlarını sıcak su ile durulamamalısın. Sıcak su, saçlarının kuruyup, cansız görünmesine neden olacaktır.

Yorumlar