Saç rengi nasıl açılır? Doğal yollarla saç rengi nasıl açılır?

Saçınızı kimyasal açıcılarla yıpratmadan rengini açmak ister misiniz? İşte parlak ve ışıl ışıl saçlara sahip olma yöntemleri...

Saç rengi nasıl açılır? Doğal yollarla saç rengi nasıl açılır?

Koyu renk saçlarınızdan sıkıldıysanız ama saç açıcıları kullanmak istemiyorsanız haberimiz tam size göre! İçinde kimyasal bulunan saç açıcılarına gerek kalmadan saçlarınızı bir kaç ton açmanıza yardımcı olacak doğal yöntemlerimiz var! Parlak ve ışıl ışıl saçlara sahip olabilirsiniz! İşte o yöntemler, sizler için derledik...

ELMA SİRKESİ

Elma sirkesi doğal saç açıcılar arasında yer alır. Duşta durulama suyu olarak kullanacağınız sirkeli su saç rengini açmaya yarıyor. Sirke, saçları besleyip saç rengini açma özelliğine sahiptir. Duştayken saçlarınızı son aşamada sirkeli su ile yıkayın. Bu uygulamayı düzenli olarak yaptığınızda saç renginizin açılmaya başladığını fark edeceksiniz. Sirkenin ağır kokusunu yumuşatmak için suya birkaç damla lavanta yağı katabilirsiniz. Bu uygulama aynı zamanda saçlarınızdaki kepeğin azalmasına ve daha canlı ve güçlü saçlara kavuşmanızı sağlar.

PAPATYA SUYU

Saç açmaya yarayan etkili yöntemlerden birisidir. 1 bardak suya 1 avuç papatyayı atarak 10 dakika kaynatın. Kaynadıktan sonra ılımasını bekleyin ve bu sırada dinlensin. Sonra ise karışımı süzgeçten geçirerek papatyaları suyundan ayırın. Papatyaları çöpe atabilirsiniz. Saçlarınızın nemli ya da kuru olması farketmez. Genelde kuru saça uygulamanızı tavsiye edilir. Suyu saçınıza sürmek için 3 farklı yöntem var. İster suya tarağınızı batırıp saçınızı tarayarak sürersiniz, ister saçınızda ombre etkisi yaratmak istiyorsanız saçınızı at kuyruğu yapıp sadece aç kısımlarını ıslatırsınız, isterse saçınızı komple hazırladığınız suyla yıkarsınız. Sonrasında ise mutlaka saçlarınızı yıkayın. Papatya suyu kurumuş vaziyette saçınızda kalmasın. Ayrıca hergün hergün yapmanız da saçınıza zarar verebilir. 2 gün arayla yapmanız daha iyi.

LİMON

Saç rengini açmanın bitkisel yollarından biri olan limon, yüzyıllardır bayanlar tarafından doğal açıcı olarak kullanılmakta. Bir bardak limon suyunu bir litre su ile karıştırıp boş bir sprey şişesine alın. Islak saçınıza karışımın tümünü sıkın. Sonrasında balkona çıkıp güneşlenmenin keyfine varın. Bu uygulamayı tatildeyken de yapabilirsiniz. Nemli saçınıza limonlu suyu sürüp güneşlendiğinizde saçınız daha kısa sürede açılacaktır. 20-30 dakika kadar bekledikten sonra saçınızı durulayın.

TARÇIN

Tatlılarınızın vazgeçilmezi ve aynı zamanda şifa kaynağı tarçın saç rengi açmada da etkili bir formül. Tarçını nasıl mı kullanacaksınız? Saç kreminizin içine biraz tarçın ekleyip iyice karıştırın. Ve bunu tüm saçınıza yedirin. Daha sonra bone takıp 10 saat kadar bu şekilde bekleyin. Uzun süre beklemesi gerektiğinden bu uygulamayı gece yapmanızda fayda var. Geceden yapıp sabah saçlarınızı yıkadığınızda doğal ışıltılara kavuşmanın mutluluğunu yaşayacaksınız. Bu doğal yöntem ile saçlarınız hem parlak hem de bakımlı bir görünüme kavuşacak.

Yorumlar