Saç tiplerine göre tarak seçimi nasıl olmalıdır?

Günlük yaşamınızda kullanım amaçlarınıza göre kaç çeşit tarak kullanıyorsunuz? Yoksa sadece tek tip bir tarak mı kullanıyorsunuz?

Saç tiplerine göre tarak seçimi nasıl olmalıdır?

Saç tiplerine göre bakım yapılıyor mesela yağlı saçların ve kuru saçların bakımı farklıdır. Günlük kullanım amaçlara göre de tarak seçeneklerinin olduğunu hiç düşündünüz mü? Farklı boylara ve şekillere sahip olan tarakların hangisini kullanmanız gerektiğini bilmiyorsanız sizler için hazırladığımız tarakların kullanım amaçlarına göre bir karar verebilirsiniz...

Banyonuzun baş köşesinde bulunan maşa, düzleştirici ve saç maskelerinizin yanına bir de tarak köşesi eklemenizi öneriyoruz. Sağlıklı ve güçlü saçlara ulaşmak için günlük hayatınızda kullandığınız tarakların önemi sandığınızdan daha da büyük! İlk olarak yapmanız gereken şey saç tipinizi ve şeklinizi göz önünde bulundurmalısınız. İşte tarak modelleri ve kullanım amaçları, sizde saç şeklinize göre bu tarakları tercih edebilirsiniz;

saç tarakları

Duştan sonra ıslak saçlarınızı açmak için kullanabileceğiniz tarak modelleri;

Duş sonrası hemen saçlarınızı sulu sulu taramayı önermiyoruz. Bunun nedeni ise saçlarınızı duştan hemen sonra taramanız sonucunda saçlarınızda kökten kopmalar meydana gelebilir. Aynı zamanda Saçlarınızda kırıklarlara neden olmaktadır.

Bu noktada yapmanız gereken saçlarınızı hafif nemliyken taramak daha doğru olacaktık.Duş sonrasında saçlarınızdaki dolaşıklığı en iyi şekilde açabilecek tarak modelleri 'Tangle Teezer' taraklar saçlarınızı kökünden çekmeden taramanıza yardımcı olacaktır. Eğerki aşırı gür saçlara sahipseniz tercihiniz doğrultusunda olması gereken tarağın dişleri biraz daha aralıklı olmasına özen göstermelisiniz. Bir diğer önemli nokta ise eğerki saçlarınız elektriklenmeye müsatse burda tercih ettiğiniz tarak plastik değil tahta olmalıdır.

saç şekillerine göre tarak modelleri

Saçlarınızı şekillendirmek istiyorsanız tercih etmeniz gereken tarak modeli;

Hacimli bir görünüm veya daha düz bir görünüm elde etmek istiyorsanız burada saç şeklinizi ve saç tipinizi göz önünde bulundurmalısınız. Hacimli bir fön elde etmek istiyorsanız kıllı bir fön fırçası kullanabilirsiniz. Bu tür fırçalarda metal fırçalar daha pratik ve iyi şekillendirsede saçın doğasını çok fazla yıprattığı için önermiyoruz. Saçınızı kuruturken şekil vermek istiyorsanız silikonlu ve delikli bir fırça yardımı ile havalı saçlar elde edebilirsiniz.

saç şekillerine göre tarak seçimi

Günlük kullanım için tarak çeşitleri;

Herkese hitap edebilecek tarakları kullanabilirsiniz, fakar burda dikkat etmeniz gereken konu ise doğal kıllardan oluşan saç tarakları saç diplerinizde olan doğal yağları saçın çeşitli yerlere dağıtmasıyla ünlüdür. Bu tarz tarakları en çok ince telli saçları olanların kullanmasını öneriyoruz. Saçları oldukça gür ve sık olan saçlıların kullanması gereken sentetik kıllardan oluşan tarskları tercih etmelilerdir. Saçları kıvır kıvır olanlar ise dişleri birbirine aralıklı olan tarakları tercih etmeliler.

sentetik fırçalar

 

Yorumlar