Saçlar neden çabuk yağlanır?

Cilt tipinize göre saçlarınız yağlansa da kullandığınız bazı ürünlerde bu süreci hızlandırabilir. Peki hızlı yağlanmayı nasıl önleyebiliriz?

Saçlar neden çabuk yağlanır?

Cilt tipinize göre saç dipleriniz de aynı hassasiyetle bakım ister. Gerekli bakımı uygulasanızda günlük bazı rutinlerde saçların çabucak yağlanmasına sebep olabilir. İşte bu günlük rutinleri sizler için derledik...

1 - Saçınıza çok sık dokunmak
Tıpkı yüzünüzü çok sık ellemek gibi saçınızla da durmadan oynamak parmak uçlarınızdaki yağları saç tellerinize ve köküne geçirir. 
 
2 - Saçınızı çok sık yıkamak
Saçınızdaki yağı arındırmak için çareyi sık sık yıkamakta bulmuş olabilirsiniz. Ancak yanlış yoldasınız! Saçınızı her gün şampuanlamak saç derinizdeki doğal yağ dengesini bozar, saçınız yağdan arınmak yerine daha fazla yağ üretmeye başlar. Saçınızı haftada 2-3 kez şampuanla yıkamaya çalışın.
 
3 - Fazla saç kremi kullanmak
Saç tipinize uygun olmayan saç kremleri ağırlık yapabilir. Saç kremini tam durulamamak ya da tüm saçınıza uygulamaya çalışmak saçı çabuk yağlandıran diğer etkenler arasında gösterilir.
 
4 - Saçınızı çok taramak
Saçınızı çok taramak yağ üretimini harekete geçirir. Başta saçınız parlak gibi görünse de çok kısa sürede geride yağlı bir görünüm kalır.
 
5 - Saç fırçanız kirli olması
Fırçanızda biriken şekillendirici ürün artıkları, toz ve saç telleri saçınızın hızlı yağlanmasına sebep olabilir. Fırçanızı belli aralıklarla temizlemeyi alışkanlık haline getirin.
 
6 - Yanlış ürünler kullanmak
Her zaman saç tipinize uygun ürünler kullanın. Eğer gerçekten çok hızlı yağlanan saçlara sahipseniz hafif formüllü ürünler tercih edin, nem ve parlaklık vaat eden ürünlerden kaçının.

Yorumlar